A játékoktól a konzolokig mindent leárazhat a PlayStation nemsokára

A játékoktól a konzolokig mindent leárazhat a PlayStation nemsokára

Kell egy egyéves PlayStation Plus jó áron? Sima! Kell egy akciós PlayStation 5 is hozzá? Nem probléma! Miért? Mert jön a Days of Play vásár!

Évről évre minden tavasszal nagy akciókat tart a Sony, és a Dealabs nevű francia lap értesülései szerint ez idén sem lesz másképp. A playstationös Days of Play esemény idén május 29-től június 12-ig tarthat szerintük, és ez idő alatt nem csak a játékok árából faragnak le a japánok, hanem a konzolokéból, a kontrollerekéből, sőt, még a PlayStation Plus előfizetéses szolgáltatáséból is. Szóval mindenki talál majd magának valami jó ajánlatot a következő hetekben, erre pedig az igen megbízható forrás a garancia.

A Dealabs szerint a PS Plus kapcsán a tavalyi 25%-os kedvezményre érdemes számítani idén is. Ez azt jelentené, hogy akár Essential, akár Extra, akár Premium csomagot vásárol valaki 12 hónapra, az ár egynegyedét elengedi a Sony. Tehát sorban haladva az egy éves PlayStation Plus 19 200 forint, 33 750 forint vagy 40 500 forint is lehet majd jövő hét szerdától kezdve, ami igencsak kecsegtető.

Ezeket olvastad már?

De mi van azokkal, akiknek nincs még PlayStation 5-je? Nos, úgy fest, erre is készülhet egy megoldással a Sony most, hogy az eladások lelassultak: a lemezes és a digitális Slim kiadások áraiból is 50-50 eurót engedhetnek el Európában, vagyis átszámolva egy kb. 19-20 ezer forintos árcsökkenés is benne van a pakliban. Szintén jól járhatnak majd azok, akik a PS VR2-vel tennének egy próbát, mert ebből 100 eurót, vagyis kb. 38-40 ezer forintot enged majd el a gyártó. Míg akik csak egy extra kontrollerre vágynak, azok is spórolhatnak majd pár ezer forintot a DualSense-eken.

A Dealabs szerint a vásár során visszatérnek a PlayStation Hits nevű, klasszikusokat felvonultató fizikai lemezek is. Ezen ajánlat keretein belül például olyan játékokra kell számítani majd, mint a 2018-as God of War vagy a Horizon Zero Dawn. Ezek a kiadványok az olcsóságuk miatt is rendkívül vonzóak voltak a múltban, és ez most sem lesz másképp: állítólag 9,99 euróért, vagyis kb. 4 ezer forintért lehet majd őket beszerezni.

A legjobb pedig az lehet ebben az egész Days of Play vásárban, hogy nem csak a PlayStationtől közvetlenül lehet majd bevásárolni az akciós termékeket, hanem bármely olyan boltban, ami hivatalosan értékesíti őket. Vagyis ha tényleg jön a vásár (és elég valószínűnek tűnik ez a ponton, hogy jön), akkor Magyarországon is érezni fogjuk a hatását. Persze amíg a Sony hivatalosan meg nem erősíti a híreket, ne éljétek bele magatokat túlzottan.

Kövess Minket!



Gamer szótár