A Naughty Dog új címe a következő szintre emeli a videójátékról alkotott képet

A Naughty Dog új címe a következő szintre emeli a videójátékról alkotott képet

Neil Druckmann, a The Last of Us és az Uncharted 4 kreatív igazgatója szerint a következő alkotásuk újradefiniálhatja a játékról alkotott mainstream elképzeléseinket.

A stúdió vezetője mesélt egy interjúban arról, hogy egy újabb álomprojektet szeretne megvalósítani, és nagyon izgatott emiatt.

Ezeket olvastad már?

Egy eddig még cím nélküli projekt Druckmann szerint a Naughty Dog eddigi legizgalmasabbja lehet.

„Egyre nagyobb megbecsülés övezi a játékokat, és minden korosztályon átível, nem úgy, mint amikor én még felnőttem. Ezt jól mutatja a The Last of Us sorozat is, amelytől azt reméltem, hogy áthidalja a gamerek és a nem gamerek közötti szakadékot. A sorozat sikere reflektorfénybe helyezte a videójátékokat, bemutatva a gazdag, magával ragadó élményeket, amelyeket kínálnak.

Kíváncsian várom, milyen visszhangja lesz ennek az új játéknak, különösen a The Last of Us sikere után, hiszen úgy gondolom újradefiniálhatja a videójátékokról alkotott képet.”

Bár Druckmann szavai egyelőre homályosak, az már leszűrhető, hogy nem a The Last of Us harmadik részéről regélt.

„Kockázatot kell vállalni, hogy olyan új ötleteket találjunk ki, amelyek kapcsolódnak a közönséghez, és bár az Uncharted is hatalmas sikert aratott, fontos volt számunkra, hogy egy olyan franchise-szal, mint a The Last of Us, ismét újítsunk. Sok vállalat ragaszkodna a nyereséges franchise-okhoz, de a Sony kultúrája és filozófiája lehetővé teszi, hogy új álmokat dédelgessünk.

A művészet kockázatos, nem lehet tökéletesen megtervezni és megjósolni, hogy mennyire lesz sikeres egy új projekt. Éppen ezért hihetetlenül hálás vagyok, hogy a Sony bízik bennünk, és a múltbeli sikereinket felhasználva vadonatúj, kreatív utakat fedezhetünk fel.”

Régóta pletykálnak arról, hogy a The Last of Us-sorozat harmadik része egy szép napon elkészül, és Druckmann is utalt már rá, hogy van egy vázlatuk hozzá, amely reményei szerint egy napon napvilágot láthat. Azonban egyelőre semmiféle megerősítés nem történt ezen a téren.

Korábban arról is szó esett már, hogy a Naughty Dog egy fantasy témájú játékot szeretne tető alá hozni, de egyelőre erről sem tudni még semmi konkrétumot.

Kövess Minket!



Gamer szótár