Elhunyt Kabosu, a doge memet ihlető kutya

Elhunyt Kabosu, a doge memet ihlető kutya

Minden bizonnyal a világ egyik, ha nem a legismertebb kutyája volt.

Kabosu kinézetre egy átlagos Shiba Inu volt, attól eltekintve, hogy valószínűleg mindenki, aki rendelkezik internet hozzáféréssel, találkozott már a képével. Manapság egy jól elkapott fotónak köszönhetően bárkiből internetes sztár lehet, hiszen ha az emberek felkapnak valamit, akkor az futótűzként terjed el – gondoljunk csak a világ legmérgesebb macskájára, vagy Cheemsre, de több tucat hasonló példa létezik. Ez Kabosu „fintorgó" képével is hasonlóan történt, és megszületett a doge meme. Hosszas betegeskedést követően a mai napon hunyt el. 18 éves volt.

Az állat eredetileg mentőkutyaként dolgozott, azonban 2010-ben teljesen felforgatta az online teret, mikor gazdája feltöltötte róla a legendás képet. Ezután felgyorsultak az események, a legnagyobb áttörést pedig az jelentette, hogy 2013-ban ő lett a Dogecoin kriptovaluta arca. Ez a memecoin elképesztően nagyot ment az elmúlt években, amiben Elon Musknak is hatalmas szerepe volt, hiszen előszeretettel reklámozta azt, és használta ki befolyását az árfolyamának mozgatására – így mostanra lehetséges, hogy sokaknak kellemetlen emlék kötődik a kutyus arcához.

A közismert Shiba Inunál 2022 végén leukémiát és májbetegséget diagnosztizáltak, így sajnos tudni lehetett, hogy már nincs sok ideje hátra. Hosszasan betegeskedett, de gazdája folyamatosan gondját viselte, és igyekezett, hogy megkönnyítse utolsó hónapjait. Összességében így is hosszú és szép élete volt, öröksége pedig minden bizonnyal még nagyon sokáig velünk marad.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár