Szuper rajtot vett az xDefiant, 2.5 óra alatt érte el az 1 millió játékost

Szuper rajtot vett az xDefiant, 2.5 óra alatt érte el az 1 millió játékost

A Ubisoft free to play játékának kicsit több mint két és fél óra kellett ahhoz, hogy átlépje az egymillió játékost.

Az Insider Gaming Ubisofthoz közeli forrásai szerint a játék megdöntötte a cég saját eddigli rekordját, mikor alig két és fél óra alatt átlépte az egymillió felhasználót, sőt volt olyan, hogy egyszerre félmillió aktív játékost volt jelen a játékban. Nem kis teljesítmény ez, és bár nem volt zökkenőmentes az xDefiant megjelenése, az élesítés után kevesebb mint fél nappal minden szerverhibát sikerült elhárítani.

 xDefiant, Ubisoft

Ha nem lenne elég, hogy az xDefiant a Ubisoft leggyorsabban növekvő címe, a játék kát nappal a megjelenés után már 3 millió játékosnál és átlagosan 300 ezer aktív felhasználónál tart.

Ezeket olvastad már?

Csak hogy legyen egy kis viszonyítási alap, az Electronic Arts alatt futó Respawn Entertainment játékának, az Apex Legendsnek 2019-ben 8 órára volt szüksége ahhoz, hogy elérje az egymilliós létszámot, majd 24 óra alatt két és fél millió játékost tudott összegyűjteni. Ha az xDefian követi az Apex Legends példáját, akkor 3-4 nap alatt a 10 millió játékost is elérheti a szintén ingyenes FPS.

xDefiant, NME

A leginkább Call of Duty-ra emlékeztető játékmenet és a free to play üzleti modellel megáldott játék nehezen indult útjára, a Ubisoft többször is késleltette a játék megjelenését, állítólag azért, mert a cégvezetők minél jobban le akarták másolni a Call of Duty szériát, ami több fejlesztési problémához vezetett. Hivatalosan nyiltakozatok szerint "több következetlenség is a felszínre jött a játékélmény kapcsán" és ez vezetett a játék megjelenésének eltolásához. Az xDefiant első szezonja végül a tervezettnél sokkal később, 2024. május 21-én indult, de úgy látszik ez nem szegte az pörgős FPS szerelmeseinek kedvét.

Ti kipróbáltátok már az xDefiantot?

Kövess Minket!



Gamer szótár