Még bent sincs a játékban, az R6-játékosok már most gyűlölik a Ubisoft havidíjas rendszerét

Még bent sincs a játékban, az R6-játékosok már most gyűlölik a Ubisoft havidíjas rendszerét

Nem lenne túlzás azt mondani, hogy a Rainbow 6 Siege közössége kifejezetten rosszul fogadta a Ubisoft 10 dolláros havidíjas rendszerét.

Az utóbbi pár évben kifejezetten pörög az R6. A közel 10 éves játék még mindig az esport egyik fő bástyája és ha ez nem lenne elég, alig pár hónapja döntötte meg az egyidejű játékos rekordját Steamen a francia-kanadai cég játéka. A SteamDB adatai alapján márciusban egyidejűleg 201 ezer játékos nyomta a Rainbow 6 Siege taktikai lövöldét, ezzel megdöntve a 2020 márciusában (COVID hullám alatti) felállított 199 ezres korábbi rekordját.

A Ubisoft a szezon elején teljesen átdolgozta a pajzsos rendszerét, ami egy üdítő változtatás volt a stagnáló játékmenetben, de a Year 9 második szezonjára is készültek újdonságokkal, többek között gyengítik a metát domináló védekező karaktereket (Fenrir, Solis) és teljesen az alapoktól újradolgozzák a támadó és védekező Recruitot. Mivel nem érkezik új operátor a szezonban, a Battle Passből egy bármelyik operátorra felhasználható kupont kaphatunk vagy ha megvan már az összes karakter akkor 600 R6 Credit üti a markunkat.

R6 Membership, Ubisoft

Az ember azt hinné, hogy a Ubisoft nem tud mellényúlni a R6S-sel, pedig úgy néz ki, hogy a legutóbbi újításokkal ez mégis sikerült. A cég a Manchesteri Majoron jelentette be, hogy egy feliratkozásos-havidíjas rendszert vezetnek be júniustól a játékba, ami havi bontásban 10 dollárba fog kerülni, ha pedig előre fizetünk, akkor egy évre csak 80 dollárba kerül majd az R6 tagság. A pénzünkért prémium tartalommal áraszt el majd minket a Ubisoft, a legjobb, legmenőbb kinézeteket érhetjük majd el, animált legendás droppokat és prémium Battle Pass hozzáférést is kaphatunk, továbbá havi rendszerességgel érkezik majd az ingyenes Bravo pack is.

Live reaction to r6 membership
byu/I-Am-Bodge inRainbow6

A bejelentést sem a helyszínen, sem az interneten nem fogadta jól az R6 közösség. A helyszíni közönség hangos fújolásba és "rabló gazemberek" (angolul "robbing bastards") skandálásba kezdtek, az interneten pedig a szintén nem túl népszerű, hasonló üzleti modellt bevezető Fortnite-hoz hasonlították a Ubisoft terveit:

Értem, hogy az ötletet a Fortnite-ból szerezték, annak a Crew tagságával, de az a különbség, hogy a Fortnite egy ingyenesen játszható játék, az R6 pedig nem - SlipstreamSpace117, Reddit.

Ti fizetnétek havidíjat az extra tartalomért?

Kövess Minket!



Gamer szótár