Tudod ki miatt rossz a modern Star Wars? - Kathleen Kennedy szerint miattad

Tudod ki miatt rossz a modern Star Wars? - Kathleen Kennedy szerint miattad

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezérigazgatója meghallotta a Star Wars-rajongók hangját, akik elégedetlenek azzal az iránnyal, amely felé a franchise tart.

A New York Timesnak a The Acolyte című, hamarosan megjelenő Disney+ sorozat kapcsán adott interjújában Kennedy elismerte, hogy a női filmkészítőknek erősen meg kell küzdenie a negatív kritikákkal.

Leslye Headland a showrunnerje a The Acolyte-nak, amelyet néhány rajongó máris elnevezett The Wokelyte-nak, pusztán azért, mert sokszínű szereplőgárdája van. Ez annak ellenére történt meg, hogy a sorozatnak még nem volt meg premierje.

„Ezekben az óriási franchise-okban dolgozni most, a közösségi médiával a nyakunkon és az elképesztő elvárásokkal eléggé félelmetes. Azt hiszem, Leslyenek ezzel egy kicsit meg kellett küzdenie. Úgy gondolom sok nő, aki belép a Star Warsba világába, ezzel még jobban szembesül. Mivel a rajongói bázis többnyire férfiakból áll, néha olyan támadások érik őket, amelyek eléggé személyesek lehetnek. Az a meggyőződésem, hogy a történetmesélésnek minden embert reprezentálnia kell. Ez egy könnyű döntés számomra.” – mondta Kennedy.

Maga Headland is megszólalt, hogy mennyi gyűlölködő kommentet kapott már:

„Mivel magam is rajongó vagyok, tudom, mennyire frusztráló volt a múltban néhány Star Wars-történetmesélés. Magam is éreztem ezt. Kiállok a Star Wars-rajongók iránti empátiám mellett. De szeretném tisztázni. Bárkit, aki bigottságot, rasszizmust vagy gyűlöletbeszédet folytat... nem tartok rajongónak.”

Headland arra hivatkozott, hogy egy több mint fél évszázados történelemmel nehéz mindenkinek megfelelni.

„Arra gondolsz, hogy 'Ezt akarják az emberek a Star Wars-tól. Ez pedig az, amit az emberek nem akarnak. Ez összezavarhat. Az alkotói folyamat során művészként meg kellett magamnak azt bocsájtani, hogy letérhetek az útról – feltéve, hogy egyszer újra visszatalálok felállok. Ez volt az önmagamnak tett ígéretem.”

Kövess Minket!



Gamer szótár