A PC-s GTA 6-ról beszélt a Take-Two vezére – Most akkor jön vagy nem?

A PC-s GTA 6-ról beszélt a Take-Two vezére – Most akkor jön vagy nem?

A Take-Two CEO-ja tolt egy „a hiány bizonyítéka nem a bizonyíték hiánya” kaliberű monológot a GTA 6-ról, de mi átlátunk a szitán!

Azt már tudjuk, hogy nagyjából mikor jön a GTA 6, hiszen nemrég a Take-Two megerősítette ezt a pénzügyi beszámolójában. Az viszont továbbra is kérdés maradt, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S mellett asztali számítógépekre is ellátogat-e a több mint egy évtizede készülő játék. A Rockstar Games szokás szerint nem jelentett be ilyen verziót a következő Grand Theft Autóból. De az alapján, hogy a GTA 5 vagy a Red Dead Redemption 2 esetében a konzolos megjelenés után fél-egy évvel erre is sor került, az lenne a meglepőbb, ha most nem így lenne.

A GTA 6 kapcsán a PC szó egyébként még egyetlen hivatalos nyilatkozatban sem hangzott el. De nemrég a Take-Two CEO-ja, Strauss Zelnick egy TD Cowen nevű konferencián kapott egy kérdést erről, ő pedig készséggel válaszolt – írja a VGC. Már ha a készséggel válaszol kifejezés alatt azt értjük, hogy még a mondandójának olvasásába is belezavarodtunk hirtelen, annyira igyekezett mindent és az ellenkezőjét is állítani, miközben a PC szó most sem hagyta el a száját.

Ezeket olvastad már?

„Nos, a bejelentés hiánya nem olyasmi, amit kőbe véshetnénk, mert az egyetlen dolog, ami egy bejelentés hiánya után történik, az a bejelentés, azt hiszem, vagy a bejelentés hiányának folytatódása szintén megtörténhet, gyanítom. Szerintem egyik sincsen kőbe vésve. De a Rockstarnak van egy hozzáállása a platformokhoz, amit már láttunk korábban is, és ha eljön az ideje, akkor bejelentéseket fognak tenni. Úgy hiszem, az a helyes stratégia a számunkra, hogy ott vagyunk, ahol a fogyasztóink is vannak, és a cégünk eddig megszólította a fogyasztókat, bárhol is voltak, bármilyen platformon, aminek van értelme, idővel.”

Azt leszámítva, hogy Zelnick úgy kezdte, hogy az simán lehetne egy monológ A kertvárosi gettóból is, ki lehet szálazni azért, hogy gyökeresen nem fognak eltérni a stratégiájukat illetően attól, amit korábban is követtek. Persze azt nem mondta ki, hogy jön-e PC-re a játék vagy sem, de ha nem lenne a terítéken ez a lehetőség, nem próbált volna olyan bizonytalanságot kelteni körülötte, amilyet. Ti mit gondoltok?

Kövess Minket!



Gamer szótár