5 dolog, ami nem létezne az Elden Ringben George R. R. Martin nélkül

5 dolog, ami nem létezne az Elden Ringben George R. R. Martin nélkül

Nagyon sokat segített a fejlesztőknek, és elképesztő képzelőerejének köszönhetően a fejlesztés is sokkal könnyebb volt, így született meg az Elden Ring.

Az Elden Ring kreatív igazgatója, Hidetaka Miyazaki, a FromSoftware japán főhadiszállásán lévő irodájában gubbaszt, egy fekete, bélelt téli mellénybe burkolózva. Az íróasztala mögött olyan könyvek sorakoznak a polcon, amelyeket nincs ideje átböngészni, de akadnak még különleges társasjátékok is, ámbár ezekre nincs ideje kibontani és játszani. Ez pedig annak köszönhető, hogy már rohamosan közeleg a 2022-es esztendő év játékához az első DLC megjelenése, és a nyomás egyre nő.

Ezeket olvastad már?

Kev

Miyazaki eddigi csúcsteljesítményét, a Dark Souls-t nemrégiben közönségszavazás útján minden idők legjobb játékának választották a Golden Joystick Awards-on, olyan jelölteket megelőzve, mint a Super Mario 64, a Tetris és a Half-Life 2. A Dark Souls franchise közel 30 millió példányban kelt el, ami meglepő adat egy olyan sorozat esetében, amelyről az emberek továbbra is azt állítják, hogy - látszólag irónia nélkül - egy hiánypótló közönségnek szól.

Ezt sikerült megfejelni az Elden Ringgel, amely nem csak a Dark Souls-hívők sorait bővítheti, hanem a kedvelt fantasy-író, George RR Martin bevonásával még több emberhez eljuthat. Azok a játékosok, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy helyet kapjanak a novemberi zárt tesztben, már több tucat órát eltölthettek az új eposz felfedezésével. Nem véletlenül ez az egyik legvártabb kiegészítő idén, az pedig, hogy a Trónok harca legendás szülőatyja is segíti a munkálatokat, egy interjúból pedig most kiderült, hogy 5 olyan dolgot köszönhetnek a rajongók neki, amely még varázslatosabbá tette az Elden Ring világát.

„George R.R. Martin olyan dolgokat tett le az asztalra, amelyeket mi magunk nem tudtunk volna megtenni a gazdag történetmesélés, a karakterek és a drámaiság szempontjából.” – (H. Miyazaki, ING)

Íme George R. R. Martin öt olyan ötlete, amely hozzájárult az Elden Ringh sikeréhez:

1. A „Shadow of the Erdtree” koncepcióját George találta ki és írta meg. Ez szolgált az eredeti mítoszként, amelyre a Fromsoftware és Hidetaka Miyazaki építhetett.

2. Martin alkotta meg az Elden Ring világának és elbeszélésének alapjául szolgáló alapvető mitológiát, történelmet és mondavilágot.

„A mitológia, amit Martin írt, nagyon lenyűgöző volt. Titokzatos és mély... Egyszerre volt mítosz, de egyben történelem, illetve epikus költemény is...” (H. Miyazaki)

3. Martin alkotta meg a főszereplőket, a „félisteneket”.

„A játék legfőbb ellenségei különlegesek, lényegében félistenek - és olyan karakterek, akiket, ismét csak George R.R. Martin vetett papírra.” (H. Miyazaki)

4. Martin hozzájárult az egyedi cselekményekhez és motívumokhoz, például a karakterek konfliktusaihoz és a szülő-gyermek kapcsolatokhoz, amelyeket Miyazaki szerint a játékban is megvalósítottak.

5. Neki köszönhetjük a „The Lands Between” nevet.

„A The Lands Between elnevezést maga George R. R. Martin találta ki, még mielőtt nekilátott volna az alapok megírásához.” (H. Miyazaki)

Az Elden Ring Shadow of the Erdtree június 20-án fut be PC-re és konzolokra.

Kövess Minket!



Gamer szótár