Az IKEA a Robloxban nyitotta meg legújabb áruházát, ahova dolgozókat keres

Az IKEA a Robloxban nyitotta meg legújabb áruházát, ahova dolgozókat keres

A jelentkezőknek egy bizarr tesztet kell kitölteniük.

Bármennyire is abszurd első hallásra, az IKEA valóban megnyitotta online áruházát a Roblox segítségével. A vállalat célja, hogy bemutassa a potenciális karrierlehetőségeket a fiatalok számára. Ehhez keres olyan az Egyesült Királyságban és Írországban élő 18 évüket betöltött fiatalokat, akik szívesen vállalnák, hogy a virtuális boltban dolgozzanak.

Összesen 10 munkavállalóra van szükségük az online bolt üzemeltetéséhez, így nagy túljelentkezésre lehet számítani. A felvételi teszt kitöltése során olyan kérdésekre számíthatunk, mint, hogy „ha egy pixeles IKEA bútor lennél, melyik lennél és miért?", valamint „mit tennél, ha kifogyna a pixeles virsli a bisztróból?" – igen, ezek elég furcsa kérdések. A kiválasztottakkal kötött szerződés korlátozott időre szól, így valószínűleg nem élvezhetik túl sokáig ezt a munkát, de ez idő alatt egész korrekt, 6 000 forintos órabért tehetnek zsebre. Feladataik közé tartozik minden, amit a valóságban is el kell végeznie egy IKEA dolgozónak, kezdve a húsgombócok árusításától, egészen az ügyfelek segítéséig.

Nem ez az első alkalom, hogy egy vállalat a Robloxot használja hasonló célokra. Pár hónapja a Walmart valós tárgyak árulásába kezdett a sandbox játékban, melyeket az ottani megvásárlás után házhoz is szállítottak. Mindenesetre egyesek számára az jó lehetőség, nekünk meg kimondottan izgalmas nyomon követni, ahogyan a fizikai világ szép lassan egyre inkább összefonódik a virtuális térrel.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!Gamer szótár