XGS24: Stílusosan támadt fel a lassan 25 éves Perfect Dark

XGS24: Stílusosan támadt fel a lassan 25 éves Perfect Dark

Az előzetese alapján megéri várni a rebootolt Perfect Darkra, de reméljük, azért nem kell túl sokat már.

A 2000-ben megjelent Perfect Dark óta lassan negyed évszázad telt el, de sokak emlékében mind a mai napig úgy él az eredeti játék, mintha a napokban jelent volna meg. Nos, a napokban megjelent valami, ez a valami pedig a Crystal Dynamics és a The Initiative boszorkánykonyhájában készült reboot első előzetese volt. Ebben a moziszerű jeleneteket nem kevés játékmenetbeli felvétellel vegyítették a stúdiók az Xbox Games Showcase-en tartott bemutatón, ezzel bizonyítva, hogy Agent Darknak helye van még ma is a gaming palettán.

A The Initiative még 2020-ban jelentette be, hogy rebootolják a Perfect Darkot, azóta azonban szinte semmit sem hallottunk róla. Tegnap ez megváltozott az új trailerrel, amiből kiderült, hogy igen jól állhat már a fejlesztés, mert amit elénk tettek, az egyszerre gyönyörű, érdekes és jól összerakott. Pláne feltűnik a részletesség, ha számbavesszük, hogy ez a játék elsősorban az FPS műfajban versenyez majd, ami általában nem azt szokta jelenteni, amit alább láthatunk:

A fentieken túl az is kiderült, hogy a játék miről szól majd. Íme a hivatalos szinopszis:

A közeli jövőben a Földet globális katasztrófák sorozata sújtja, amelyek az ökoszisztémákat világszerte az összeomlás szélére sodorják. Légy Joanna Dark, a dataDyne elit ügynöke, aki a világ legkeresettebb bűnözője, Daniel Carrington nyomába ered, hogy felfedje a technológiai áttörések mögött rejlő titkokat, amelyek milliók életét fenyegethetik.

Az sajnos nem derült ki, hogy mikor jelenik meg a rebootolt Perfect Dark, ahogyan abban sem lehetünk egyelőre teljesen biztosak, hogy mely platformokra látogathat el. Mivel a The Initiative egy Microsoft Game Studios alá tartozó stúdió, és eredetileg úgy is jelentették be a játékot, hogy az Windowson és Xboxon már az első naptól fogva ott lesz a Game Pass kínálatában, gyanítjuk, hogy ezen platformokra kiadják majd. Minden más viszont a jövő zenéje.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár