XGS24: Új Life is Strange a láthatáron, de egy régi hőssel a főszerepben

XGS24: Új Life is Strange a láthatáron, de egy régi hőssel a főszerepben

Már nem is kell sokat várnunk Max Claufield kalandjainak a folytatására – derült ki a Life is Strange: Double Exposure előzeteséből.

A tavasszal nem túl szerencsés irányt vett a Square Enix, valamint a Life is Strange és az azt fejlesztő stúdió renoméja. Megjelent ugyanis március végén egy riport, miszerint a Deck Nine-on belül gyakoriak voltak a túlórázások, a nagy hajtások, és a menedzsment nem törődött a szóbeli és szexuális zaklatásokkal, a toxikus viselkedési formákkal. De volt egy olyan eset is, hogy valaki náci szimbólumokat rejtett el az előző, True Colors alcímű epizódban. A Square Enix mint kiadó ezt állítólag csak tovább rontotta, sőt, a cikk szerint eleve tőlük szivárogtak be bizonyos magatartási, hozzáállásbeli problémák a stúdióhoz.

Na most, ebben a viharban bedobni egy új játékot a szériában mindenképpen bátor lépés, főleg, hogy visszatér az a Max Caulfield is a főszerepben ezúttal, akit a legtöbben a franchise arcaként, szimbólumaként azonosítanak. Ez viszont még pozitívan is elsülhet, feltéve, hogy a játék jó. És a tegnapi Xbox Games Showcase során bemutatott első előzetes alapján nincs okunk azt hinni, hogy nem így lesz:

Ezeket olvastad már?

A Double Exposure alcímű új rész a legelső Life is Strange eseményeit követően veszi fel a fonalat. Itt azonban már nem csak az időmanipulálási képességére hagyatkozhat majd főhősünk, mert úgy tűnik, hogy már képes világok közötti portálokat is nyitni. Ami azért lesz nagyon érdekes, mert mint kiderült, a történet során ismét egy barátnője gyilkossága után fog nyomozni Max, de ő az egyik ilyen párhuzamos dimenzióban még él, tehát lehetőség nyílik majd a megmentésére is.

A széria rajongói valószínűleg örülni fognak annak, hogy nem csak a játék maga, hanem a karakter is fejlődött a legelső részhez képest a Life is Strange: Double Exposure-höz érve. Azonban lesznek olyanok is, akiket most el fogunk szomorítani: az előzetesben nem tűnik fel Chloe Price, és mivel az első játék végén az ő sorsa egy döntéssel is összefüggött, feltételezhetjük, hogy a fejlesztők itt most hivatalosan is állást foglalhattak az ő kérdésében.

A Life is Strange: Double Exposure-re nem kell már túl sokat várni, ugyanis október 29-én fut be Xbox Series X|S és PlayStation 5 konzolokra, valamint PC-re. Azt egyelőre nem erősítették meg, hogy pontosan mikor, de Nintendo Switch-re is portolni fogják a játékot később. Az sem derült még ki, hogy epizódikusan fog-e megjelenni a játék vagy sem, de erre utalhat, hogy az Ultimate kiadás előrendelői két héttel korábban férhetnek hozzá az első két fejezethez. Tehát narratív szempontból biztosan van benne ilyen jellegű tagolás, de azt nem tudjuk, hogy ez a játék terjesztését illetően mit jelent még.

Kövess Minket!



Gamer szótár