A 20 perces Dragon Age: The Veilguard gameplay sem nyugtatta meg a rajongókat

A 20 perces Dragon Age: The Veilguard gameplay sem nyugtatta meg a rajongókat

Nem győzött meg mindenkit maradéktalanul a játékmenet előzetes, sőt.

Lassan 10 év telt el a Dragon Age nagy múltú videójáték-sorozat legutóbbi részének megjelenése óta Dragon Age: Inquisition –, így nem csoda, hogy a rajongók lélegzetvisszafojtva várták már azt, hogy a BioWare végre lerántsa a leplet a folytatásról. Múlt héten végre beindultak az események, hiszen a fejlesztők a vasárnapi Xbox Games Showcase során bemutatták a játék előzetesét, ami végül a The Veilguard nevet kapta. A trailer összességében lelombozta a közösséget, hiszen az eddigiektől teljesen eltérő hangulatú játékot láthattunk benne, azonban a ma közzétett játékmenet előzetes talán némileg helyreállíthatja a bizalmat.

A BioWare-t láthatóan meglepte a bemutató utáni negatív visszhang, így gyorsan közzétettek egy rövid gameplayt, melyben bemutatták, hogy az előzetes nem teljesen fedi a valóságot. Ezt követően sokan megnyugodtak, azonban a ma közzétett 20 perces felvétel végre pontot tett az ügy végére.

A felvétel láttán kicsit lecsillapodtak a kedélyek, de sokakban még így is negatív szájíz maradt a The Veilguarddal kapcsolatban. Habár a grafika szép, és a játék egész izgalmasnak ígérkezik, a franchise kedvelői többnyire úgy gondolják, hogy ez esetben nem sikerült megteremteni a jól megszokott sötét atmoszférát, és a harci rendszer is változott, így szerintük kedvezőtlen irányt vett a játék.

„Beakarom perelni őket a videó által okozott érzelmi károk miatt" – írja az egyik hozzászóló.

A gameplayen túl megtudtuk, hogy egy különálló történetről van szó, tehát a korábbi részek ismerete nem szükséges ahhoz, hogy élvezhessük. A játék leginkább az akcióra, valamint az ehhez kapcsolódó fegyverekre és képességekre épít. Összesen 7 társunk lesz, akik mind összetett személyiséggel rendelkeznek, a harcok során pedig szerepet kapnak a gyengeségek, az ellenállások és a különböző kombinációk. Az idő majd eldönti, hogy a BioWare valóban hatalmas baklövést követett-e el, vagy csak túl lett reagálva a dolog.

A játék idén ősszel fog megjelenni PC-re, Xbox Series S|X-re, valamint PlayStation 5-re.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN