Keményen beszólt Phil Spencer a Sonynak az exkluzivitás miatt

Keményen beszólt Phil Spencer a Sonynak az exkluzivitás miatt

Egy valaki már biztosan boldog amiatt, hogy a jövőben a Sony konzoljain nem lesznek hamarabb elérhetőek bizonyos tartalmak a Call of Duty franchise-ban.

Amikor éppen nem a bázisára dobnak atomot, akkor Phil Spencer másokat igyekszik hasonló örömökben részesíteni. Legalábbis ez derült ki egy interjúból, amelyet a PSU dolgozott fel. Ebben Spencer a PlayStation platform stratégiáját a „slimy” szóval minősítette, ezt a kontextusban valahol az aljas és az undorító szavak között tudnánk elhelyezni jelentésében. Vagyis kimondhatjuk, hogy elég kemény szavakkal illette a Microsoft képviselője a Sonyt.

Spencer, a Microsoft Gaming vezére a Call of Duty korábbi exkluzív üzletei miatt beszélt így a riválisokról. Tudni illik, a PlayStation 2015-től kezdve éveken át prioritást élvezett az Activision Blizzard részéről egy olyan megegyezés miatt, amely miatt például hetekkel korábban jelentek meg frissítések, tartalmak a Sony konzolján, mint a Microsoftén vagy PC-n.

Ezeket olvastad már?

Mióta a redmondi cég felvásárolta a kiadót, ez a gyakorlat értelemszerűen megszűnt. Sőt, az Xbox továbbment, és a soron következő Black Ops 6-ot már az első naptól a Game Passbe teszi. Fontos azonban leszögezni, hogy ez nem jár extrákkal vagy rövid idejű exkluzivitással, csupán a hagyományos vásárlás alternatívájaként kínálkozik. Így ez az új helyzet tökéletes támadási lehetőséggé vált, Spencer pedig rögtön le is csapta a labdát:

„Ez egy döntés. Senkinek sem mondtuk azt, hogy fizess elő, ha játszani akarsz. Ha meg akarjátok venni a Black Ops 6-ot, nagyszerű. Nagyszerű nekünk, nagyszerű a fejlesztőknek. Ha előfizettek, az is nagyszerű. Választást akarok kínálni abban az értelemben, hogy hogyan, kivel játszhattok, nem akarok aljas vagy undorító platform dolgokat csinálni, hogy ezzel azt erőltessem rátok, amit én akarok.”

Kövess Minket!



Gamer szótár