Ha eddig féltél, megnyugodhatsz – Nem lesz új Game Pass kategória a CoD miatt

Ha eddig féltél, megnyugodhatsz – Nem lesz új Game Pass kategória a CoD miatt

Mondjuk azt nem mondták, hogy a Game Pass árát sem fogják emelni a CoD miatt.

Pár napja derült fény rá, hogy az idei CoD, vagyis a Call of Duty: Black Ops 6 a Game Passben is ott virít majd a megjelenés napjától fogva. Azonban korábban találkoztunk olyan hírekkel is megbízható forrásoktól, miszerint a Call of Duty hatására változtat majd a Game Passen az Xbox. Ez azt jelentette volna a bennfentesek szerint, hogy a cég bevezet egy új tiert, ezzel kompenzálva azt, hogy sokan inkább előfizetnek majd a játékra, mintsem megveszik azt teljes áron.

De most remek hírrel szolgálhatunk, ha eddig amiatt aggódtál, hogy nem lesz jó az élő előfizetésed a CoD-hoz! Az Eurogamer ugyanis megkérdezte a Microsoftot erről, akik a következő választ adták:

„A megjelenéskor a Call of Duty: Black Ops 6 Xboxon és PC-n is játszható lesz az Xbox Game Pass Ultimate, a PC Game Pass és a konzolos Xbox Game Pass tagok számára.”

Ezeket olvastad már?

Persze mint minden céges közleményt, ezt is érdemes némi kritikával olvasni. Valójában itt két dolgot mondtak, amelyek lehetővé teszik, hogy igazat mondjanak, de közben változást is tervezzenek. Egyrészt, úgy indult a mondat, hogy „a megjelenéskor”: ez a kijelentés szemantikailag megengedi, hogy a megjelenést követően vagy a következő CoD-nál már variáljanak a rendszeren és új tiert csináljanak.

A másik fontos pont pedig az, hogy minden jelenlegi csomagban elérhető lesz az új CoD. Ez azonban nem zárja ki, hogy új tier bevezetése helyett inkább árat emeljenek. Az utóbbi hónapokban például az Ubisoft és az EA is hozzányúlt az előfizetéses szolgáltatásainak árszabásához. Sőt, előbbi bevezetett még egy havidíjas rendszert a Rainbow Six Siege-re is. Az Xboxnál régóta nem nyúltak a Game Passhez, a CoD érkezése pedig remek alkalom lenne egy ilyen kaliberű változást átvinni, ezért nem zárható ki, hogy variálni fognak. De ha jóhiszeműek akarunk maradni, akkor a jelenlegi hivatalos állás az, hogy nem csinálnak semmit, és ha ez változik, akkor utána tessék felháborodni majd rajta.

Kövess Minket!



Gamer szótár