Kiderült, mikor kerülhet a megosztó új Fable a boltok polcaira

Kiderült, mikor kerülhet a megosztó új Fable a boltok polcaira

Évek óta mutogatják az új Fable-t az Xbox bemutatóin, de végre kiderült, hogy mikor tervezik kiadni.

A június 9-i Xbox Games Showcase-en temérdek játékról rántották le a leplet. A Call of Duty: Black Ops 6-tól kezdve az új Gears of War: E-Dayen át a Perfect Darkig mindenki talált valamit, aminek örülhetett. Ilyen szempontból viszont valamelyest mostohagyereknek tűnt a felhozatalban a Fable. A 2020-ban bemutatott rebootot immáron nem a Peter Molyneux által alapított Lionhead Studios fejleszti, hanem a Forza Horizonről ismert Playground Games, és ez az irány sokaknak nem jön be.

Amikor az első előzetest megkaptuk, már akkor is sokan utálták azt, amit láttak. Azóta pedig eltelt négy év, az érzelmek pedig nemhogy pozitív irányt vettek volna, tán még negatívabbak is lettek. A játék új, múlt heti előzetesében a karaktereket és a világot ismerhettük meg egy kicsit jobban. A kb. azonos számú lájkok és diszlájkok viszont azt mutatják, hogy ezzel nem sikerült megvenni mindenkit. A kommentek alapján a főhős külseje az, ami a legtöbbeket elriasztja. Persze ennek még nem kellene elég oknak lennie arra, hogy leírjuk a játékot, hiszen a potenciál ott van, hogy egy érdekes történet és játékmenet párosításával felnőjön a játék a régi epizódokhoz. Csak hát a játékmenetét például még nem is láthattuk, így pedig nehéz támogatni a projektet.

Ezeket olvastad már?

Viszont jó hír lehet, hogy a The Verge újságírója, Tom Warren megerősítette, hogy 2025 októbere és decembere között jelenhet meg az új Fable. Ami azt jelenti, hogy a jövő évi ünnepi szezonra céloz a Microsoft, és a marketingkampány valamikor jövő ilyenkor indulhat be igazán. Addig meg kénytelenek vagyunk beérné a hivatalos szinopszissal, ami a régi játékokat felidézve azt ígéri, hogy ismét a mi döntéseinken múlik majd, hogy mi történik pontosan. Már a főhős kinézetét leszámítva, mert azt úgy fest, hogy a fejlesztők döntötték el ezúttal.

A Fable várhatóan PC-re és Xbox Series X|S-re jelenik meg, és már az első napon megtalálható lesz a Game Pass kínálatában.

Kövess Minket!



Gamer szótár