A PvP után egy másik játékmódról is lemondhatnak a Helldivers 2 rajongói

A PvP után egy másik játékmódról is lemondhatnak a Helldivers 2 rajongói

Érdekes koncepció lenne egy történetet végigtolni ebben a játékban, de úgy tűnik semmi esély rá, hogy ezt éppen a Helldivers 2-ben élhessük át.

A Helldivers 2 sikere vitathatatlan, és az is szembetűnő, hogy még mindig az egyik legnépszerűbb címek közé tartozik a februári megjelenése óta, ami egyértelműen a fejlesztőcsapat kivételes hozzáállásának is köszönhető. Egyfajta kultikus szenzációvá vált, és a Csillagközi invázióra (Starship Troopers) hajazó alkotásra játékosok milliói vetették rá magukat, majd kiderült, hogy a bogár és robot irtás elképesztően jó móka, pláne ha ezt haverokkal tehetjük meg a demokrácia terjesztése közben.

A PlayStation 5-re és PC-re kiadott játék egyik napról a másikra robbant be a köztudatba, és ez azóta sem hagyott alább, mivel páratlan élmény mellé nagyszerű frissítések társulnak, amelyek mindig adnak valamiféle extra célt a közösségnek, de ettől függetlenül a rajongók egy része további újdongásokat is szeretne.

Nemrégiben ismét felmerült egy érdekes téma, miszerint jöhetne egy sztorimód is a Helldivers 2-höz. Ez nem elérhető egyelőre, de az Arrowhed Studios legfrissebb válasza szerint ne is nagyon álmodjunk róla – persze nem ez az egyetlen dolog, amit teljes mértékben elutasít a stúdió.

A Twitteren egy reménykedő felhasználó rákérdezett a vezérigazgatónál, hogy a csapat tudna-e egy sztorimódot készíteni a játékhoz 'epikus pillanatokkal és tragikus jelenetekkel'. Sajnos azok számára, akik még mindig bizakodó azzal kapcsolatban, hogy egy mélyebb narratíva is helyet kaphat a Helldivers 2-ben, az Arrowhead elsőszámú embere határozott választ adott:

„Nem fog megtörténni. Sajnálom tesó. Ez olyan, mintha egy teljesen új játékot hoznánk létre.”

Ezeket olvastad már?

A Helldivers 2 egyébként szólóban is játszható, de a játék nehézsége és a benne rejlő kihívások miatt jelenleg nem ajánlott. Egyértelműen a csapatjátékra épült, az egyszer biztos.

A sztorimódhoz hasonlóan az is valószínűtlennek tűnik, hogy valaha is kapunk egy szóló-exkluzív játékmódot a jövőben, mivel ehhez is elég sok mindent újra kellene terveznie a fejlesztőknek.

Kövess Minket!



Gamer szótár