Hiába szeretnék, egy játékmód soha nem kerül be a Helldivers 2-be

Hiába szeretnék, egy játékmód soha nem kerül be a Helldivers 2-be

Az irányított demokrácia végül is az együttműködésről szól.

A Helldivers 2 egészen elképesztő folytatás lett, és valószínűleg az Arrowhead Game Studios-t is meglepte a sikere, hiszen a Sony legjobban nyitó és legnépszerűbb címe vált belőle. Akkor az érdeklődés a játék iránt, hogy még a God of Wart is lenyomta. Már több, mint 250 ezren is játszottak vele egyidejűleg, ami egészen elképesztő egy PvE alkotás esetében.

Ezeket olvastad már?

Befutott azonban egy rossz hír is, ugyanis, ha arra vártál, hogy egy napon majd a többi rovar- és robotirtó ellen is felveheted a küzdelmet, akkor sajnos csalódni fogsz. A Helldivers 2 kreatív és az Arrowhead stúdió vezérigazgatója, Johan Pilestedt szerint soha nem készítik el a PvP mód, ezért az elmondása szeirnt mindenki jobban jár, ha máshol keresi ezt az izgalmat – például erre az esetre az Escape from Tarkovot ajánlja.

Twitteren (X-en) tették fel Pilestedtnek a kérdés, hogy nem szeretnének-e egy PvP kiegészítőt valamikor a jövőben, a válasza pedig egyértelmű volt, ráadásul jó indoka is van a csapatnak, hogy tartózkodik ettől a koncepciótól. Leginkább azért nem akarnak előrukkolni egy PvP játékmóddal, mert nem szeretnék, ha elburjánzana a játékon belüli toxikus viselkedés.

„Olyan környezetet szeretnénk, amely támogatja, szórakoztatja a játékosokat, és ahol mindannyian ugyanazon az oldalon harcolunk!”

Egy későbbi tweetben Pilestedt tisztázta azt is, hogy az Arrowhead nem fél a PvP-től, és szerint azok a játékosok, akik ilyen élményre vágynak, sok lehetőség áll a rendelkezésükre

„Rengeteg, sőt, a legtöbb játék kínál PvP-t. Az Arrowhead olyan embereknek készít játékokat, akik csak kihívásokkal teli időt szeretnének eltölteni a barátaikkal, de PVE környezetben.”

Ezen kívül is vannak terveik bőven, mivel egy korábbi tweetben Pilestedt arról is beszámolt, hogy a stúdió mindent megtesz, hogy a Helldivers 2 egy hosszú távú és sikeres játékká váljon.

Kövess Minket!



Gamer szótár