A Helldivers 2 sikere lehet az ösztönzés, hogy több Sony-játékot kapjunk PC-re

A Helldivers 2 sikere lehet az ösztönzés, hogy több Sony-játékot kapjunk PC-re

Már kétszeresen túlszárnyalta a Helldivers 2 PC-s debütje a Sony korábbi csúcstartójának, a God of Warnak a rekordját.

Az év első hónapjaiban a Palworldről és a Helldivers 2-ről szólt minden – nem érdemtelenül. A PocketPair japán stúdiója ugyanis lerakott a semmiből egy olyan játékot az asztalra, amire egyszerűen nem tudnak ráunni az emberek. Az Arrowhead Game Studios pedig történelmet írt, hiszen a korai hozzáférésű cím a szokásokkal ellentétben nem csak az azt kiadó Sony saját platformján, azaz a PlayStationön jelent meg, hanem PC-n is a Steam kínálatában.

Az asztali gépeken pedig szabályosan szárnyal a játék, legalábbis az eladások terén biztosan. Az első napokban már átlépte az egymillió példányszámot a két platformon, valamint folyamatosan veri a Palworldöt a Steam eladási listáján. Továbbá ez a Sony eddigi legsikeresebb nyitása is PC-n az egyidejű játékosszámok tekintetében. Az első napon 81 480 játékost sikerült elcsábítania a Helldivers 2-nek. Azóta pedig közel megduplázta ezt a rekordot. Tegnap ugyanis 155 926-an indították el egyszerre az Arrowhead új címét a SteamDB szerint. Ami már csak azért is hatalmas teljesítmény, mert ezzel a God of Wart taszította le a trónjáról a Helldivers 2.

Ezeket olvastad már?

Bár a játék az eddigi tapasztalatok szerint nem hibátlan, a tény, hogy egyszerre adta ki a Sony PlayStationre és PC-re, majd így teljesített a megjelenésekor, az mindenképp pozitív képet fest. Ezek alapján ugyanis a PC-játékosoknak érdemes játékot készíteni, mert szívesen fizetnek érte. Nyilván nagy szerepet játszik a Helldivers 2 esetében az, hogy nem egy AAA-kategóriás címről van szó, ami 70 euróba kerül, hanem egy kompaktabb élményről, amiért csak 40-et kér a stúdió és a kiadó. De ellenérvként hadd hozzuk fel azt, hogy ez nem egy világhírű franchise, mint a God of War vagy a Spider-Man és ennek ellenére adnak érte az emberek 40 eurót. Szóval csak remélni tudjuk, hogy a Helldivers 2 korai sikerei elültetik a Sony fülében a bogarat, hogy a jövőben érdemes több játékot elhozni PC-re, illetve minél hamarabb kiadni ezeket, mert mindkét közönség kapó rájuk.

Kövess Minket!



Gamer szótár