Nem egy hagyományos soulslike játékra kell számítanunk a Black Myth: Wukong esetében

Nem egy hagyományos soulslike játékra kell számítanunk a Black Myth: Wukong esetében

Kikerült felvétel árulhatta el, hogy mit is várhatunk a játéktól.

Nem túlzás azt állítani, hogy sok-sok millió játékos várja, hogy augusztus 20-ától végre belecsaphasson a Nyugati utazáson alapuló Black Myth: Wukongba, amin a Games Science már hosszú évek óta dolgozik. Az utóbbi időszakban hatalmas népszerűségnek örvend a soulsike műfaj – elég csak a Life of P-re vagy a Stellar Blade-re gondolja –, és az előzetesek alapján úgy tűnik, hogy Wukong kalandját is ilyen formában ismerhetjük majd meg. Egy új szivárogtatás viszont arra enged következtetni, hogy ebben az esetben nem egy hagyományos soulslike címről van szó.

A Pure Xbox – gaming weboldal – tett közzé egy videót, melyben mély betekintést nyerhetünk a gameplaybe. A tesztelők első benyomása az volt, hogy a Black Myth: Wukong könnyebb mint egy hagyományos soulslike, és akció-RPG elemekkel van keverve.

A soulslike játékok sokszor a kegyetlenségükről híresek, ez azonban itt előreláthatólag nem lesz jelen. A rajongóknak feltehetően nem kell majd vért izzadniuk azért, hogy legyőzzenek egy-egy főszörnyet, amiről mindenkinek nyilván megvan a maga véleménye, hiszen egyesek éppen ezért vannak oda, míg másoknak ennek hallatán hatalmas kő esett le a szívükről.

Emellett az is kiderült, hogy találkozhatunk benne a soulslike játékokban nem megszokott fegyverállásokkal, de a különböző lények átalakulása viszont további mélységeket adhat a harcokhoz. Ha a brutális látványvilágot sikerül keverniük egy, a műfajban megszokottnál könnyebb játékmenettel, akkor hatalmas közönséget bevonzhat a közel 2 hónap múlva történő debütálás.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár