Ilyen lesz a klasszikus The Thing játékot újradolgozó remastered kiadás

Ilyen lesz a klasszikus The Thing játékot újradolgozó remastered kiadás

Hamarosan ismét ellátogathatunk majd a felújított félelmetes déli sarkra.

John Carpenter 1982-es klasszikusa a mai napig sokak kedvence, és bár 2011-ben kapott egy előzményfilmet A dolog (The Thing) – amely egyébként meglepő módon nem lett trágya –, a virtuális világban mégsem szenteltek neki akkora figyelmet, mint amekkorát megérdemelne. 2002-ben ugyan befutott egy pazar kis játék belőle, de ezen túlmenően senki nem foglalkozott a témával, pedig egyébként remek alapanyag lehet egy kiváló horrorhoz. A 22 évvel ezelőtti csodát a Computer Artworks csapatának köszönhetjük, és szerencsére a munkájuk nem merül a feledés homályába, miután a Nightdive Studios felkarolta a projektet és nekilátott egy remaster verzió elkészítésének.

Egy új videóban meséltek arról, hogy miként halad a fejlesztés és mire számíthatunk majd a felújított változatban. A The Thing: Remastered természetesen megmarad egy harmadik személyű túlélő horrornak, amelyben a félelmetes atmoszféra mellett a felfedezés és a lövöldözés is legalább olyan fontos lesz, mint korábban. A saját fejlesztésű KEX Engine segítségével a modern kornak megfelelően dolgozzák át ezt a játékot, hogy a jelenlegi generációs konzolokon és PC-ken is lehessen végre élvezni, ezért a 4K felbontás és a 120FPS is garantált lesz. A Nightdive Studios emellett kézzel készítette el a karaktermodellek, textúrák és animációk javításait.

„Továbbá megpróbálunk kijavítani néhány életminőségi problémát, amivel nem voltunk elégedettek, de valahogy kifutottunk az időből. Még mindig kérdéses, hogy lesz-e lehetőség visszaváltani a klasszikus módra, de azt hiszem, van a fegyverek célzásán, illetve újratöltésén módosítottunk, illetve ha túl sokáig tartod a gránátot, akkor felrobban a kezedben, amit mindig is utáltam. Van néhány olyan terület, ahol tényleg nincs elég lőszer, és lőszer nélkül bizony elakadsz, és nem tudsz mit tenni.” – mondta Mark Atkinson, a projekt vezetője.


Részlet az eredeti játékból

A történet a fagyos déli sarkon játszódik, amikor is egy titokzatos alakváltó idegen kiirtotta az amerikai Outpost #31 kutatóintézet legénységét. A The Thing: Remasteredben a játékosok J.F. Blake kapitány – az Egyesült Államok hadseregének különleges mentőcsapatának vezetője – bőrébe bújhatnak, akit az eredeti The Thing-filmben történt vérfagyasztó események kivizsgálására küldtek. A pokoli időjárás és egy szörnyű felfedezést követően Blake-nek össze kell tartania csapatát a túlélés érdekében, elnyerve bizalmukat és biztosítva, hogy félelmük és paranoiájuk ne vegyen erőt rajtuk.

Ezeket olvastad már?

Egy négy fős csapatot lehet majd irányítani a küldetések során – amelyben külön klasszok is lesznek –, de az egészben az a legijesztőbb, hogy a lény megfertőzhet bárkit, ezért elképzelhető, hogy egy idő után már valaki nem az lesz az osztagodból, akinek látszik. Megjelenési dátuma egyelőre nincs a The Thing: Remasterednek, de még idén megkapjuk.

Kövess Minket!



Gamer szótár