Jön a közel 3 milliárd forintból készülő legújabb magyar akciófilm

Jön a közel 3 milliárd forintból készülő legújabb magyar akciófilm

A magyar hadsereg kapja a főszerepet a legújabb nagyszabású, hazai produkcióban.

A Most vagy soha! után úgy tűnik beindult a filmgyártás itthon, és nem elég, hogy több, mint 10 milliárd forintból készül el a 2025-ben debütáló Hunyadi sorozat, egy másik alkotásnak sincs miért szégyenkeznie, miután majdnem 3 milliárd forintot kóstál a büdzséje.

Az Operation Sámán szintén 2025-ben várható a mozikba, és úgy tűnik a S.E.R.E.G. után ismét egy költséges produkcióval szeretnék népszerűsíteni a katonaságot.

Az új filmet a Honvédelmi Minisztérium is támogatja, de alapvetően egy akciófilmként van számontartva, miközben a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága révén 1,7 milliárd, továbbá az egyedi kormányhatározat alapján újabb 1,067 milliárd forint adományt kapott a projekt. Azt sem árt tudni, hogy mindehhez egy 30 százalékos adókedvezmény is társul, így a támogatás mértéke nagyjából 3,5 milliárd forintnak felel meg.

Az Operation Sámánt az a Dyga Zsombor rendezheti, akinek korábban az Aranyéletet és a Köntörfalakat is köszönhetjük, munkáját pedig olyan kiváló szakemberek segítik, mint Dobos Tamás operatőr és Lajos Tamás producer. A forgatások augusztus elején indulnak, és a hírek szerint elsősorban magyarországi helyszíneken dolgozik majd a stáb, és ha minden jól halad, akkor 2025 őszén már be is lehet majd rá ülni a mozikba.

Ezeket olvastad már?

Az előzetesen kiadott szkript alapján a Magyar Magyar Honvédségnek több mint 500 embert – köztük 200 gyermeket – kell kiszabadítania egy támadás alatt lévő nagyvárosból.

„Filmünk a valóságból inspirálódva fiktív azaz kitalált, játékfilmes elemekkel színezi azt, és a cselekmény középpontjába egy magyar orvosnőt helyez. A történet során párhuzamosan fut és összefonódik a magyar katonák önfeláldozó küzdelmének szála a háborús városból kijutni próbálók elkeseredett menekülésével. A fináléban az apokalipszisbe süllyedő repülőtéren nincs már törvény, nincs rend – a magyar katonák kitartása, hősiessége és embersége dönt életről és halálról.” – árulta el az alkotócsapat a készülő film cselekményéről.

A film cselekményét a 2001-es kabuli mentőakció ihlette, amely során a magyar honvédség 540 embert, köztük 180 gyereket hozott ki az afgán fővárosból.

Kövess Minket!



Gamer szótár