Degeszre keresi magát az EA igazgatója, miközben kirúgják a munkavállalóikat

Degeszre keresi magát az EA igazgatója, miközben kirúgják a munkavállalóikat

Egy nemrégiben kiadott pénzügyi jelentés egészen elképesztő dologra derített fényt az Electronic Arts esetében.

Kiderült ugyanis, hogy mekkora fizetéseket kapnak a 2024-ben a vállaalat vezetői, és ennek értelmében az elmúlt 12 hónapban több, mint 60 millió dollárt fizettek ki a cég legbefolyásosabb munkatársainak. A vezérigazgató Andrew Wilson eközben 25 millió dollárral növelte bevételét, pedig az elmúlt időszakban a cég globális munkaerejének mintegy 5%-át elbocsátotta, továbbá egész stúdiókat is bezártak.

Az év elején közel 700 alkalmazottól váltak meg, amikor az Electronic Arts átszervezéseket hajtott végre, mert elmondásuk szerint sokkal több figyelmet szeretnének szentelni a saját IP-jeiknek. Ezzel egyidejűleg az EA égisze alatt működő stúdiók lehúzhatták a rolót, valamint néhány futó projektet is töröltek. Az előző pénzügyi évben pedig mintegy 800 EA-alkalmazott vesztette el állását.

Átláthatóság

Az Electronic Arts által közzétett 96 oldalas jelentésben nyilvánosságra hozták a javadalmazási, bónusz- és ellenőrzési információkat, amelyekből kiderült, hogy az EA legmagasabb beosztású munkatársai mennyit kerestek a vállalatnál a 2024-es pénzügyi esztendőben. A táblázatok élén a cég vezérigazgatója, Andrew Wilson található, aki egyetlen év alatt további 25,6 millió dollárt kapott készhet – beleértve az alapfizetését, ösztönző alapú és egyéb javadalmazásokat, illetve a részvények utáni jutalékokat.

Wilson legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy tervei között szerepel a reklámok bevezetése a játékokban, illetve szeretne sokkal nagyobb szerepet szánna a mesterséges intelligenciának a videójátékfejlesztések során.

Ezeket olvastad már?

Wilsont Laura Miele követi a sorban, az EA Entertainment, Technology és Central Development elnöke az elmúlt tizenkét hónapban végzett munkájáért 12 millió dollárral gazdagodott, amiért ilyen jól játszotta a szerepét. A legalacsonyabb javadalmazással rendelkező vezető Stuart Canfield volt, az újonnan kinevezett pénzügyi igazgató csak nemrég látott neki a munkának Chris Suh utódjaként.

Az Electronic Arts a 2024-es pénzügyi évben összesen 7,43 milliárd dollár nettó bevételt könyvelhetett el, de miután alig több mint egy év alatt a vállalat létszámának több mint 10%-át leépítették, a közösséget teljes mértékben felháborítja ez a mérhetetlen kapzsiság, ami a céget jellemzi.

Kövess Minket!



Gamer szótár