Saját videókártyán dolgozhat a Samsung

Saját videókártyán dolgozhat a Samsung

A Samsung olyan lépésre szánhatta el magát, ami sok mindent megváltoztat.

A Business Korea a napokban számolt be arról, hogy a Samsung Electronics vezetése vezetése jóváhagyott egy olyan beruházást, mely a videókártyák fejlesztésére vonatkozik. Ez azért bír nagy jelentőséggel, hiszen kilóg a megszokott sorból, és az eddigitől eltérő területre fókuszál. A dél-koreai cég a hírek szerint márciusban hagyta jóvá a GPU beruházási javaslatot, mely döntés meghozatalánál olyan fontos vezetők vettek részt, mint például Han Jong-Hee, a Device eXperience részleg vezetője, valamint a Mobile Experience és a Memory Business elnökei. Állítólag ez az első alkalom, hogy a Samsung ezen területbe való befektetés mellett döntött, ezzel magára irányítva a reflektorfényt. 

Sokak szerint a dél-koreai vállalat célja ezzel az, hogy növelje a GPU-szektor versenyképességét, de több jel pedig arra enged következtetni, hogy a videókártyák félvezető folyamatok innoválása lesz a fő céljuk, nem pedig a fejlesztésük, vagy a gyártásuk. Az is ezt támasztja alá, hogy a Samsung márciusban jelentette be, hogy együttműködik az Nvidiával, hogy 2030-ra teljesen automatizálják a félvezetőket. Ezenfelül állítólag áprilisban készült el a Samsung újonnan épített nagy teljesítményű számítástechnikai központja, ami többek között félvezetők tervezéshez szükséges szervereket és hálózati berendezések széles skáláját tartalmazza, ami szintén jelentős GPU-beruházásnak számít.

Valószínűleg a közeljövőben majd a Samsung is bejelenti, hogy pontosan mire is számíthatunk, de szerintem mindenki örülne annak, ha saját videókártyákat dobnának a piacra, ezzel kicsit komolyabb versenyhelyzetet teremtve.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár