Kirúgta a pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespectet a saját stúdiója

Kirúgta a pedofilbotrányba keveredett Dr Disrespectet a saját stúdiója

A Dr Disrespect elleni pedofília vád kezd beigazolódni?

Dr Disrespect négy évvel ezelőtt, 2020 júniusában rendelt utoljára a Twitchen. A rejtélyes módon eltűnt, majd azóta a YouTube-on streamelő Guy Beahm kitiltásának okát a mai napig nem tisztázták a felek. Igaz, nem is tehették, mert végül peren kívül egyeztek meg a nézeteltéréseikről és egy titoktartási nyilatkozat kötelezte őket az ügyben.

Azonban a hétvégén egy korábbi Twitch-alkalmazott előállt azzal a váddal, hogy a streamer banjának oka mögött egy kiskorú szexuális zaklatása állt, az internet pedig szabályosan felrobbant azóta. Cody Conners szerint a doktor az azóta megszűnt twitches direkt üzenetküldőn keresztül írt rá a kiskorúra, akit arra is megpróbált rávenni, hogy találkozzanak a következő TwitchConon.

A vádat követő napokban többen is ráugrottak a témára, illetve maga Dr Disrespect is reagált rá röviden. Meggyőzni azonban nem tudta az internet népét, hiszen az egyetlen, amit publikusan tehetett, hogy a peren kívüli megegyezésének ténye mögé bújt, azt állítva, hogy mindent elsimítottak. Ez sokak szemében gyanússá tette őt, de ez önmagában még nem tűnt elégnek ahhoz, hogy taktikát váltson a streamer vagy súlyosabb következménye legyen a történetnek.

Ezeket olvastad már?

Tegnap viszont megérkezett az első igazán kemény gyomros. A doki által alapított Midnight Society videójáték-fejlesztő stúdió – ami egy DEADROP nevű lövöldözős játékon dolgozik – egy közleményben elhatárolódott Dr Disrespecttől, ugyanis egy vizsgálatot követően azonnali hatállyal kirúgták őt:

„Péntek este jutott a tudomásunkra az egyik társalapítónk, a Guy Beahm, vagyis Dr Disrespect elleni vád. Az ártatlanságát feltételeztük, és párbeszédbe kezdtünk az érintett felekkel. Ahhoz, hogy megtartsuk az elveinket és a sztenderdjeinket stúdióként és egyénileg, cselekednünk kellett. Ezért azonnali hatállyal megszüntetjük kapcsolatunkat Guy Beahmmel. Bár nehéz hallani és még nehezebb elfogadni ezeket a tényeket, kötelességünk minden érintett egyén érdekében tisztességesen eljárnunk, főképp az ötvenöt fejlesztőnk és családjaik, valamint a játékosközösségünk miatt.”

Dr Disrespect a bejelentés ideje alatt éppen streamelt, ám amikor a tudomására jutott, hogy kirúgták a Midnight Societyből, gyorsan rövidre zárta azt, belengetve, hogy határozatlan ideig a streameléssel is felhagy.

Kövess Minket!



Gamer szótár