A Rockstar Games társalapítója szerint semmi értelme egy GTA-film elkészítésének

A Rockstar Games társalapítója szerint semmi értelme egy GTA-film elkészítésének

Úgy gondolja, hogy ezzel feleslegesen nagy kockázatot vállalnának, de azért ki tudja, hogy mit hoz a jövő.

A viedójáték adaptációk mostanában aranykorukat élik, és egymást követik a jobbnál jobb – néha viszont igencsak gyenge – alkotások, melyek a nagyobb közönséggel is képesek megszerettetne kedvenc címeinket – elég h a Last uf Usra, az Unchartedre vagy a Falloutra gondolunk. A rajongók ettől függetlenül nincsenek maradéktalanul megelégedve, hiszen még most is számos olyan nagyszerű alkotás létezik, melyek nem kaptak élőszereplős feldolgozást, pedig a közösségük szerint megérdemelnék azt. Ezen játékok közé tartozik a Grand Theft Auto franchise is, mely kapcsán az elmúlt években már többször fellebbent egy film elkészítésének lehetősége, azonban Dan Houser – a Rockstar Games társalapítója –, most minden kétséget eloszlatott ezzel kapcsolatosan.

Houser, aki a stúdió egykori főírója is, nemrég arról beszélt, hogy egy GTA-filmnek „soha nem volt értelme", hiszen hatalmas kockázatot jelentene a gondosan felépített franchise számára. Úgy gondolja, akik ezt erőltették, azt hitték, hogy a fejlesztőket majd elvakítja az újabb siker lehetősége, és szó nélkül belemennek a dologba, azonban ez nem így történt.

„Miért tennénk ezt? Amit elmondtatok, az az, hogy csináltok egy filmet, nekünk pedig nincs irányításunk felette, és hatalmas kockázatot vállalunk, hogy a végén ezt olyasvalamivel fizessük meg, ami a miénk. Azt hitték, elvakít minket a lehetőség fénye, de ez nem így történt. Mi ezt egy több milliárd dolláros IP-nek tekintettük, és ennek közgazdaságtanilag soha nem volt értelme. Ekkora kockázatnak soha nem volt értelme. Akkoriban az volt a vélemény, hogy a játékokból rossz minőségű filmek születnek."" – magyarázta Houser és a többi Rockstaros vezető a filmet akaróknak.

A Rockstar Games filmes bevételek nélkül is köszöni szépen megvan, főleg, hogy idővel érkezik a GTA 6, ami valószínűleg minden eddigi videójátékos rekordot megdönt majd. Strauss Zelnick – a Take-Two Interactive vezérigazgatója – egyébként régebben már beszélt arról, hogy csak abban az esetben hozna tető alá egy ilyen filmet, ha teljes kontrolljuk van felette, de ez azt jelentené, hogy az egészet nekik kéne finanszírozni. Meglátjuk, hogy erre idővel sor kerül-e.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár