Hatalmas mérföldkövet ért el az XDefiant, rengetegen kipróbálták a játékot

Hatalmas mérföldkövet ért el az XDefiant, rengetegen kipróbálták a játékot

Annak ellenére, hogy kissé csökkent a növekedés üteme, így is lenyűgöző számokat produkál.

Az Ubisoft most már több mint 1 hónapja, pontosabban május 21-én adta ki az addigra már megannyi mindenen átesett XDefiantot. A játékosok érdeklődve várták, hogy mi fog kisülni ebből a projektből, hiszen egészen a megjelenésig minden félét lehetett hallani róla, jó és rossz dolgokat egyaránt. A debütálás azonban minden várakozást felülmúlt, hiszen alig 2,5 óra alatt 1 millió érdeklődő csatlakozott a kalandhoz, ami Ubisoft játék esetében ezelőtt még nem volt példa. Egy hét elteltével ez a szám elérte a 8 milliót, most egy hónap után pedig újabb mérföldkőhöz érkeztünk.

Yves Guillemot – az Ubisoft vezérigazgatója – egy nemrégiben adott interjú során erősítette meg, hogy mostanra a játékosbázis 11 millió felhasználót számlál, ami összességében csökkenő érdeklődést mutat, de így is egy nagyon szép eredményről van szó, főleg annak tükrében, hogy még el sem kezdődött az első évad.

„Sok munka van még hátra, de rövid időn belül 11 millió játékost tudott vonzani. És ez a szám fog növekedni, hiszen a csapat nagyon sokat dolgozott azért, hogy az első évad még sokkal többet hozzáadjon a meglévő élményhez. Ez a helyes döntések meghozataláról és azokhoz való ragaszkodásról szól.” – magyarázta Guillemot.

Guillemot ezután arra is kitért, hogy egy olyan játékról van szó, mely nem rendelkezik határokkal, és a jövőben ő örömmel tekintene rá egy komoly e-sportként is. Elárulta, hogy még hosszú út áll előttünk, de a szuper csapatnak köszönhetően úgy gondolja, hogy minden kihívásnak sikeresen megfognak felelni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár