Végre elárulta az Ubisoft, hogy mi újság a 16 éve készülő Beyond Good & Evil 2-vel

Végre elárulta az Ubisoft, hogy mi újság a 16 éve készülő Beyond Good & Evil 2-vel

2018 óta először beszélt az Ubisoft a Beyond Good & Evil 2-ről nyilvánosan.

A csúszások nem kerülték el, de mától végre belevethetjük magunkat a Beyond Good & Evil 20th Anniversary Editionbe. A 4K 60 FPS támogatással érkező felújított változat sok jóságot ígér a rajongóknak. Sőt, állítólag még egy olyan új küldetést is tartalmaz majd, ami már a várva várt folytatásnak alapoz meg. Persze remek kérdés, hogy ennek funkcionálisan mennyi haszna van, amikor a Beyond Good & Evil 2 már legalább 16 éve fejlesztés alatt áll, vagyis ez minden idők legrégebb óta készülő videójátéka úgy, hogy évek óta nem láttunk belőle még egy árva előzetest sem.

Az első rész újrakiadása nyilván sok rajongót feltüzel majd most, éppen ezért is kellemetlen, hogy az Ubisoft nem beszélt a folytatásról 2018 óta. A hallgatás azonban tegnap este véget ért, miután a hivatalos BGE Twitter-fiókon kikerült egy üzenet, amiben a kiadó megerősítette, hogy még mindig készül a számtalanszor újrakezdett, tavaly még a kreatív igazgatóját is tragikus módon elveszítő projekt.

Ezeket olvastad már?

„Igen, a Beyond Good & Evil 2 még mindig fejlesztés alatt áll, és alig várjuk, hogy felfedezzétek Jade múltját a 20. évfordulós kiadásban” – írta a stúdió rövid nyilatkozatában.

Sajnos ettől az egy mondattól nem lettünk sokkal okosabbak a BGE 2 kapcsán. Mármint jó tudni, hogy nem felejtették el, nem kaszálták el. Viszont ez a rendkívül hosszú fejlesztési idő, az évek óta tartó titkolózás még így sem vet túl jó fényt a játékra. Ha pedig a feleennyi ideig készülő, de hasonlóan problémás körülmények között megszületett Skull & Bonesból indulunk ki, akkor nagyon nehéz elhinni, hogy a végeredmény képes lesz megfelelni majd az elvárásoknak, hogy nem lesz ahhoz hasonlóan tele archaikus ötletekkel és megoldásokkal, amelyek azonnal elüldözik a játékosokat.

Kövess Minket!



Gamer szótár