Átok vagy áldás? Így értékelte torzsi a frozen távozását követő szezonjukat

Átok vagy áldás? Így értékelte torzsi a frozen távozását követő szezonjukat

Az IEM Dallas előtti szünetről és Brollanról is mesélt torzsi nemrég egy interjúban.

A MOUZ szezonja a vártnál korábban ért véget, hiszen torzsiék az IEM Dallason két vereséggel és egy győzelemmel hullottak el a csoportkörben. És mivel a MOUZ nem BLAST-partner, Londonba már nem utaztak el, a nyári szünetük májusban ott és akkor elkezdődött. A dallasi eredmény viszont már csak azért is sokkoló volt, mert az eseményt megelőző hetekben megnyerték az ESL Pro League-et és a BetBoom Dachát, tehát abszolút esélyesnek számítottak Amerikában, mégsem tudták ezt a helyzetet trófeára fordítani.

Mindez viszont most már mögöttük van. Az egyetlen dolog, amit tenni lehet még a történtekkel kapcsolatban az az, hogy kiértékeljük a szezonjukat. Torzsi pedig a héten pont a HLTV Confirmed podcast vendége volt, ahol ezt meg is tették vele együtt a műsorvezetők – a következőkben ebből szemlézünk néhány érdekesebb gondolatot.

Frozen távozása

Ha visszamegyünk tavaly decemberbe vagy idén januárba, akkor a MOUZ körüli legnagyobb kérdőjel egyértelműen az volt, hogy mihez kezdenek most, hogy frozen átigazolt a FaZe-be? Brollan érkezése nem volt garancia semmire, látva, hogyan teljesített az elmúlt években. Továbbá a fiatal veterán frozen elvesztése azt is jelentette, hogy a MOUZnak újra kellett rendeznie sorait, mert nem csak tűzerőt, de a csapat egyik vezető egyéniségét is elvesztették az év végén. Most, hogy a MOUZ túl van az első szezonján a szlovák sztár nélkül, torzsi így értékelte a helyzetet:

„Nehéz idők voltak ezek, mert frozen az egyik éljátékosunk volt a csapatban. Egy veterán volt, a csapat legjobb játékosa. Szerintem mindenki egy csomót tanult tőle, amikor vele játszottunk. Sok dologért hálás lehetek neki, hogy megtanította nekem és a többieknek is hogyan viselkedjünk a szerveren belül és kívül.”

Egy ilyen kaliberű játékos távozása nyilván problémás, de torzsi úgy gondolja, hogy bizonyos értelemben ez nem csak átok, áldás is volt a számukra, mert arra kényszerültek, hogy kitöltsék az űrt, amit maga után hagyott: „a távozásával több teret nyitott meg nekünk megmaradt játékosoknak”. Ezt a gondolatát úgy folytatta a magyar AWP-s, hogy vegyesek voltak az érzéseik, mert egyrészt hiányolták mint játékost, másrészt meglátták ebben a lehetőséget is: „például xertioN több teret kapott, hogy úgy játszon, ahogyan szeretne, én szintén.”

Persze nem csak a szerveren, a fragelés terén kellett pótolni frozent, hanem például a csapatdinamikában, a vezető szerepében is. Torzsi szerint ez most úgy fest, hogy siuhy jobb irányító lett, míg xertioN felel a körközi hívásokért, ő maga pedig érzelmileg is támogatja a csapat munkáját.

Ezeket olvastad már?

Brollan érkezése

Természetesen a frozent váltó Brollanról is szó esett a podcast során. Torzsi állítása szerint nem ő volt az első választásuk ötödiknek (Professeur itt beszúrta, hogy állítólag NertZre pályáztak – a szerk.), de örül annak, hogy végül a svédet hozták be kölcsönbérletben, majd pár héttel ezelőtt egy rendes szerződéssel is. Brollan pozitív hatásairól a következőket mondta az AWP-s:

„Azt hiszem, kétszer is Top 20 játékos volt, sok tapasztalata van. Sokat hozzátett a csapatunkhoz azzal, ahogyan adaptálódott. Sok teret adtunk neki, hogy azt csináljon, amit akar, és aztán ahogyan haladtunk, úgy adta vissza ezt azzal, amit ajánlani tudott cserében. Köröket is adott nekünk, [megmondta] mit akar csinálni, hogyan nézne ez ki egy adott körben, hasonlók.”

A dallas előtti pihenő

Szintén forró téma volt a beszélgetés során a MOUZ kiesése Dallasban. Két bajnoki cím után a csapat a HLTV és az ESL ranglistáinak élére ugrott, a kritika azonban ezután sem szűnt, miszerint a stúdiókban tényleg kemények, viszont az arénákban, a nagy közönség előtt már nem megy olyan jól nekik a játék, mint mehetne. Most, ahogyan több korábbi interjúban is, torzsi nyitott volt a kérdésben és elmondta, hogy a máltai és a belgrádi tornák után elfáradtak, kiégtek, ezért tartották meg az utólag nem túl bölcs szünetet.

„Mindenki láthatta, hogy a játékosainknak nehezére esett játszani, nagyon fárasztó volt, túl sokat játszottunk, ezért beszéltük meg, hogy Dallas előtt szünetet tartunk azon a négy napon, amikor otthon leszünk. Az edzői stábbal ment a megbeszélés. Mi, játékosok nagyon értékeltük ezt, mert úgy érzem, szükség volt rá.”

De nem csak a fáradtság, egy logiszikai probléma is akadályozta a MOUZ felkészülését Dallas előtt a magyar AWP-s szerint. Mint elmondta, Brollan pont ekkor vett egy házat, amibe azon a héten be kellett költöznie, miután az előző lakását már eladta. „Dallas után félremagyaráztam ezt azzal, hogy nem akartunk gyakorolni, nem emlékszem már pontosan, mit is mondtam, de igaz, hogy ki voltunk égve, és az is, hogy nem tudtunk időt keríteni a gyakorlásra” – öntött tiszta vizet a pohárba a játékos. Továbbá azt is kiemelte még torzsi az ügy kapcsán, hogy értékeli, ahogyan együttműködött velük a MOUZ szervezete és hagyták őket pihenni még akkor is, ha nem ez volt a legjobb döntés a teljesítményük, a szezonjuk lezárása szempontjából.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár