Alkahest: Ezt a játékot még Geralt is megirigyelné

Alkahest: Ezt a játékot még Geralt is megirigyelné

Hogy tetszik az Alkahest? Picit Skyrim, picit The Witcher, de pont ettől lesz jó?

Hiába vagyunk túl a legnagyobb stúdiók online bemutatóin (Xbox Games Showcase, State of Play, Ubisoft Forward), úgy tűnik hogy ezeken az eseményeken sem láttunk még minden újdonságok. Derült égből villámcsapásként mutatkozott be a napokban az Alkahest, egy ciprusi fejlesztőcsapat új, egyben első játéka. Tény, hogy egy rettentően hatásos előzetessel mutatkozott be a játék, picit talán túl hatásossal is, ami sokak szerint túl szép, hogy igaz legyen. Ám mielőtt megnéznénk magát a videót, lássuk mi az az Alkahest, kik a játékot fejlesztő Push On csapata és, hogy miket ígérnek a fejlesztők.

Ezeket olvastad már?

Egy ciprusi csapatról van szó, 42 eltökélt dolgozóval, akik a piac szerteágazó területéről érkeztek. Vannak köztük indie és AAA-kategóriás fejlesztők is. Az Alkahest lesz az első játék, ami egy óriási vállalásnak tűnik, főleg, hogy a devek elmondása alapján ez az álomjátékuk. Első nekifutásra azért keveseknek adatik meg az álmuk megvalósítása, de cáfoljanak ránk és legyen tökéletes az Alkahest.

De mi is az az Alkahest?

Egy középkori fantasy világban, Kadanor királyságában járunk, ahol karakterünk egy jelentéktelen kis uraság legkisebb fia, aki bizony dicsőségre vágyik. A történetről ennél többet még nem tudunk, de a fejlesztők izgalmas karaktereket, mély és szövevényes cselekményt ígérnek, komoly döntésekkel és gazdag politikával.

FPS-nézetből kalandozunk majd, félig open world területeken, amik kapnak majd egy kis immersive sim életérzést is, azaz többféleképpen mehetünk majd bele egyes helyzetekbe, bármilyen ellenfél is leselkedjen ránk, többféleképpen is megoldhatjuk majd az adott helyzetet, a játékstílusunktól függően. A legnagyobb feature, ami az előzetesben szerepelt, az az alkímia. Varázslás ugyanis nem létezik majd a világban, helyette az alkímiát hívhatjuk majd segítségül, úgy kraftolhatunk eszközöket, fegyverekre kenhető és különböző bónuszokat adó olajokat, sőt még olyan főzeteket is, amiket a karakterünk fogyaszt majd el, ezzel is új képességeket oldva fel.

Ismerős? Bizony, egyelőre nagyon hasonlít a játék alapja a The Witcherre. Picit olyan is az első előzetes, mintha egy The Witcher FPS modot látnánk. Nem is véletlen, a fejlesztők ugyanis olyan játékokat jelölnek meg ihleteik forrásaként, mint a Dishonored, a Dark Messiah of Might and Magic, a Kingdom Come: Deliverance és a The Witcher. Félreértés ne essék, ezzel semmi baj nincs, kellően izgalmas ettől az első előzetes. Ami viszont sokaknak nem jött be, és nekünk sem, az a szkriptelt események. Legalábbis egyelőre nem lehet eldönteni, hogy a trailerben látott jeleneteket mennyire szkripteltek vagy mennyire szabad események. Utóbbit ígérik a fejlesztők, ám egyelőre sokan az előbbitől félnek.

Meglátjuk mi lesz a játékból, kíváncsian várjuk. Egyelőre nincs megjelenési dátuma a játéknak, annyit tudunk csak, hogy PC az elsődleges platform, de a konzolos megjelenés is tervben van a fejlesztőknél.

Kövess Minket!



Gamer szótár