Egy dolog, ami kiakasztotta a rajongókat, biztosan kimarad a Pókverzum 3-ból

Egy dolog, ami kiakasztotta a rajongókat, biztosan kimarad a Pókverzum 3-ból

Megnyugtató válasszal szolgált a producer és végre tisztázta a helyzetet.

Elvileg elég hamar megkaptuk volna a Pókverzum harmadik felvonását, a Beyond the Spider-Verse-t a Pókverzumon át után, de úgy tűnik erre azért még bőven várni kell. Most azonban egy másik dolog miatt került reflektorfénybe az egyik legsikeresebb animációs film, Chris Miller, a projekt producere ugyanis megosztotta, hogy nem használnak generatív mesterséges intelligenciát a harmadik felvonásban.

Erre valószínűleg azért volt szükség, mert egyre több pletyka látott napvilágot, miután a Sony Pictures Entertainment vezérigazgatója, Tony Vinciquerra olyan nyilatkozatot tett, miszerint a stúdió megvizsgálja a lehetőségeket, de szerinte az AI felhasználásával hatékonyabbak lehetnek ezen a területen.

Nem véletlenül aggódnak a rajongók, hiszen Hollywoodban az elmúlt években egyre sűrűbben fordulnak a legnagyobb kiadók a mesterséges intelligenciához a valódi művészek helyett. Egy X/Twitter-felhasználó arra kérte a stúdiót, hogy tartsák magukat távol a generatív AI-tól a Beyond the Spider-Verse esetében.

„Az AI megfosztja az embereket a munkájuktól és csak moslékot termel. Nem akarjuk, hogy ehhez vagy bármelyik másik filmhez felhasználják.”

Ezeket olvastad már?

Nagyon sokaknak tetszett ez a poszt, és végül Millerhez is eljutott az üzenet, a Pókverzum-trilógia producere éppen ezért nem is volt rest megosztania a gondolatait válaszként:

„Nincs generatív AI a Beyond the Spider-Verse-ben, és soha nem is lesz. Az egyik fő célunk, hogy új vizuális stílust hozzunk létre, amilyeneket még soha nem láttunk CG-filmben, nem pedig az, hogy ellopjuk más művészek munkáit.”

Érdemes megemlíteni, hogy Miller itt kifejezetten a generatív mesterséges intelligenciáról (GAI) beszél, amely az AI egy olyan kategóriája, amelyet meglévő tartalmak, például szövegek, képek vagy videók létrehozására használnak az erre kitalált szoftverek segítségével. Mindenesetre a rajongók örömmel vették tudomásul, hogy a Spider-Verse befejező része esetében még csak meg sem fordult Millerék fejében, hogy ezt a technológiát felhasználják.

Kövess Minket!



Gamer szótár