Nagy bajban a Pókverzum 3. része, de további képregényfilmek is késnek

Nagy bajban a Pókverzum 3. része, de további képregényfilmek is késnek

Továbbra sem csitul az írókat és színészeket magába foglaló sztrájk Hollywoodban és ez természetesen nagy hatással van az éppen készülő és már befejezett filmekre egyaránt.

Korábban már az a hír is felröppent, hogy a Warner Bros. eltolja az augusztusra tervezett Kék Bogár bemutatóját is, de végül úgy döntöttek, hogy nem módosítanak már a premierdátumon. A Sony viszont úgy tűnik, hogy nem ilyen bátor, és az októberre ígért Kraven, a vadászt nemes egyszerűséggel áttették 2024-re, szóval ezek alapján egy bő félévet még mindig várnunk kell rá.

Ezeket olvastad már?

Tegyük hozzá, hogy bármennyire is nyúltak mellé, még mindig a Sony Pictures a Disney után a második legeredményesebb stúdió a Marvel-tartalmak terén. 2019 előtt rajtuk kívül még a Fox jeleskedett ebben a "műfajban", de aztán a Disney felvásárolta a stúdiót, és bár a Disney és a Sony kötött egy megállapodást, amely Pókembert behozta a MCU-ba, a Sony továbbra is úgy gondolja, hogy a Marvel karakterek jogait felhasználva bármilyen mozis univerzumot létrehozhatnak, amelyben a Pókemberhez kapcsolódó gonosztevők és antihősök szerepelhetnek.

Az első ilyen film a 2018-as Venom volt Tom Hardy főszereplésével, bár már ezt sem kedvelte a kritikusok és a rajongók egy része, de erre még rá lehetett fogni, hogy pénzügyileg sikeressé vált. A folytatás már botrányosan gyengére sikeredett, gyakorlatilag meggyalázták Carnage karakterét, viszont még így is hozott annyira a konyhára, hogy belevágjanak a trilógia harmadik felvonásába. Ezzel szemben a Morbius minden téren megbukott, ennek ellenére a Sony nem hajlandó leállni, hiszen úton van már a hálószövő harmadik ellenfelének is a saját filmje, de ezt idén már nem láthatjuk, bár a trailert érdemes megnézni, főleg szinkronosan, és akkor lehet el is megy a kedvetek ettől a produkciótól is. Kravenen kívül egy másik Pókemberhez kapcsolódó filmmel is találkozhatunk, hiszen a Madame Webet is moziba küldik, ha minden jól megy.

A még mindig zajló SAG-AFTRA sztrájk azonban megtiltja a színészeknek a filmek promócióját és a vörös szőnyeges eseményeken való részvételt, szóval jó néhány képregényfilmet elcsúsztattak emiatt, beleértve a bomba sikert arató, Pókverzum harmadik epizódját is. Amíg az élőszereplős alkotások kaptak új dátumot, addig Miles Morales új kalandját egyelőre nem tudni, hogy mikor mutathatják majd be a nagyvásznon. Íme az új megjelenési dátumok:

  • Madame Web: 2024. február 14.
  • Venom 3: 2024. július 12.
  • Kraven, a vadász: augusztus 30.
  • Spider-Man: Beyond the Spider-Verse: határozatlan időre elhalasztva

Eközben állnak a Deadpool 3, Thunderbolts és az Amerika Kapitány: Szép új világ forgatásai is, és bár egyelőre ezeknek nem módosították a megjelenési dátumaikat, a sztrájk miatt simán megtörténhet, hogy ezek is csak később kerülnek a mozikba.

Kövess Minket!



Gamer szótár