Több mint 360 millió forintért kelt el egy CS2 skin

Több mint 360 millió forintért kelt el egy CS2 skin

Rekord összegért adták el a Counter-Strike 2 skinek Szent Grálját.

Mióta skinek léteznek, mindig van pár olyan, amiért kiemelkedő összegeket fizetnek a kereskedők, műkedvelők. Régen a Dragon Lore után kajtatott mindenki, aztán egyenesen felrobbant a piac és az EMS Katowice 2014 holo matricái túlszárnyalták a sárkányos AWP-t. Mostanra annyi skin került a játékba, hogy már Dunát lehetne velük rekeszteni. Ennek ellenére továbbra is akad olyan, amiért egyesek hajlandóak forintmilliókat kicsengetni.

Persze még a méregdrága skinek közül is van pár, ami kiemelkedik. Az egyik ilyen a Karambit Case Hardened Blue Gem, ami ha eladó sorba kerülne, valószínűleg dollármilliókat érne. A másik pedig a Szent Grálnak tartott StatTrak-os, gyári új AK-47, ami szintén Blue Gem, vagyis a 661-es mintázattal rendelkezik. Ez a skin annyira egyedi, hogy idén került elő belőle az első, amit most úgy fest, hogy valaki meg is vett.

Ezeket olvastad már?

De mitől is annyira izgalmas ez a skin? Először is, a 661-es mintát tartják a szakértők a legjobbnak az összes létező közül, mert szinte a teljes kék rész a fegyver tetején, azaz a legjobban látható helyen van – ezért is hívják blue gemnek. Másodszor, mint már írtuk, egészen eddig ilyen Case Hardened AK-47 nem létezett, vagy legalábbis nem tudtunk a létezéséről. Vannak teóriák, miszerint az év elején nyitották, míg mások szerint évek óta titokban lapult egy raktárban. De még nem is a 661-es minta az, ami abszolút egyedülálllóvá teszi a végtelen skintengerben, hanem a tény, hogy ezen felül még gyári új is.

Pár évvel ezelőtt egy kopottabb 661-es AK-t 400 ezer dollárért passzoltak el, tehát sejteni lehetett, hogy a gyári új változat milliókat érhet majd. A tranzakciót követően azonban nem derült ki a pontos összeg, csak az, hogy legalább egymillió dollárért (kb. 360 millió forintért) ment el. Amennyiben az azonnali áron vitte el az új tulaj, akkor akár másfél millióról (540 millió forint) is beszélhetünk. De ennél jóval valószínűbb, hogy valahol a két összeg között állapodtak meg, mert az egymilliós ajánlatot többször visszautasította az eladó. Akárhogyan is történt, mindkét esetben rekordot döntött ez az üzlet, hiszen egymillió dollár felett még egyetlen skin sem cserélt gazdát ezelőtt.

Kövess Minket!



Gamer szótár