Arcane: Vi is tagja lett a piltoveri rendfenntartóknak

Arcane: Vi is tagja lett a piltoveri rendfenntartóknak

Megindultak a találgatások a Riot Games legújabb videója után. Caitlyn és Vi a játék után a sorozatban is összeáll.

Egyre csak növekszik a felhajtás a Riot Games és Netflix közreműködésében gyártott Arcane második évada körül. Arrol már írtunk a héten, hogy az Arcane hivatalos X (korábban Twitter) oldalára feltöltötte a sorozat egyik "poszterét", most pedig egy rövid videó is feltűnt a bejegyzések között:

A rövid, mindössze 15 másodperc hosszú klip után természetesen azonnal bindult a rajongók fantáziája, hogy mit láthattunk, hol, kik a szereplők és még sok más kérdés. Nézzük mik a legfontosabb és legérdekesebb információk a videóból:

Vi, a rendfenntartó

A League of Legends eddigi történetének egyik jól ismert darabja az, hogy Vi és Caitlyn a piltoveri rendfentartóknál kollégák. (A rendfenntartó nagyjából a mi világunk rendőrségével egyenértékű.) Az eddig ismert Riot irományok szerint Caitlyn egy magas rangú tiszt az alakulatnál, Vi pedig a heves és forrófejű újonc akivel remekül működik együtt Piltover seriffje.

Spoiler:
Az Arcane első évadában nagyjából megtudhattuk, hogy hogyan ismerkedett meg egymással Caitlyn és Vi, illetve szemünk előtt mentek keresztül rengeteg embert próbáló eseményen. A sorozat végén Jinx mindkettőjüket foglyul ejti miközben felrobbantja a piltoveri ülés épületét.

Arcane Vi, Riot Games

Az első évad eseményei után valószínűleg azt láthatjuk ahogy Vi csatlakozik a rendfentartókhoz (még ha ez annyira nem is tetszik neki).

Megkomolyodott Caitlyn

Caitlyn az első évadban egyértelműen a buborékban tartott, elkényeztetett lány szerepében volt, aki a történet során megismerte a világ romlott oldalát. A kis klipben egy kissé beesett arcú, komoly nőt láthatunk már aminek több oka is lehet.

Spoiler:
Mint azt írtuk Caitlyn kemény dolgokon ment keresztül Zaunban, végül pedig még emberrablás áldozatává is vált. Egyes feltételezések szerint még az is előfordulhat, hogy édesanyját is elvesztette akkor, amikor Jinx "leultizta" a piltoveri parlament épületét.

Ezeket olvastad már?

A seriff lánya

Több hír szerint is az új évad egyik központi filozófiája a szülő-gyermek kapcsolat lesz, legyen szó Vi és Jinx (Powder) halottnak vélt nevelőapjáról, Caitlyn szüleiről, Singed elvesztett lányáról illetve akár Marcusról és kislányáról. Feltételezések szerint a videóban feltűnő vörös hajó lány akár Ren is lehet, persze ehhez az is szükséges, hogy a történet több évet ugorjon előre az 9. rész befejezése után.

Spoiler:
Marcus egy korrupt de jószívű piltoveri seriff volt aki Silco egyik fő beépített embere volt a rendfenntartók között. Marcus egy Jinx által indított robbanásban halt meg. (Nem az utolsó rész robbanásában.)

Kövess Minket!



Gamer szótár