Star Wars: The Acolyte - Ki lehet a rejtélyes új Sith?

Star Wars: The Acolyte - Ki lehet a rejtélyes új Sith?

Rengeteg izgalmas kérdést felvetett a The Acolyte első két része, például, hogy ki az új gonosz?

A héten dupla epizóddal debütált a legújabb Star Wars-sorozat, a The Acolyte. A széria végre szakított a Skywalker-korszakkal, 100 évvel a Baljós árnyak elé helyezte cselekményét, a High Republic korszakába, egy teljesen más irányelvek alapján működő galaxisba, ahol a Jedik még valóban a béke őrei, nem pedig önjelölt terminátorok klónpáncélban. Ez az időszak lesz az, ami megmutatja majd nekünk, hogy ténylegesen mennyire vak és önelégült volt a Jedi rend, hogyan miként tudtak megerősödni a Sithek a saját szemük láttára. Egyelőre felemás sikereknek örvend a széria, a kritikusok imádják, a nézők már kevésbé. Ennek ellenére, 4,8 millió nézőt ültetett a képernyők elé az első napon a széria, amivel a The Acolyte máris az év legjobb Disney+-os nyitányát tudhatja magáénak.

Kár lenne még leírni a szériát. Egyrészt mert szerintem sokan átgondolatlan, jogtalan butaságok miatt kritizálják az eddigi két részt, másrészt mert messze még a vége. Nyolc részes az évad, az epizódok premierdátumait épp a következő cikkben gyűjtöttük össze.

Harmadrészt pedig, a széria már most feldobott néhány érdekes kérdést és rejtélyt. Például azt, hogy ki lehet a rejtélyes Sith, akit messziről, de már az első részben is láthattunk? Van néhány érdekes elmélet és ötlet. Az egyik legegyértelműbb az, hogy egy teljesen új karakter, akit eddig soha nem láttunk. Ez talán a legkevésbé izgalmas teória, persze lehet, hogy minden idők egyik legjobb Sith karakterét alkották meg. Majd meglátjuk.

Az már egy jóval izgalmasabb ötlet, miszerint habár a széria 100 évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, lehet, hogy mégis szorosan kapcsolódik majd az első három epizódhoz. De mégis hogyan? Többen tippelnek arra, hogy a rejtélyes Sith, nem más lesz, mint Darth Plagueis. Az a Darth Plagueis, akinek aztán Palpatine lett a tanítványa. Lehet, hogy 100 évvel korábban viszont még más tanítvánnyal próbálkozott? Lehet, hogy 100 évvel ezelőtt a The Acolyte idején Plagueis már javában a Jedi Rend ellen munkálkodott? Izgalmas ötlet, egyetlen nagy bajjal. Plagueis a Muun faj egyik tagja volt, fejformája pedig nem illene abba a sisakba, amit láthattunk már a Sith karakter fején az előzetesekben. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejtenünk, hogy épp a fejformák kérdésével már az Obi-Wan sorozat trükközött, így aligha ez az a szempont ami a Disney szeme előtt lebeghet, ha Plagueis megformálásáról van szó.

Ezeket olvastad már?

A következő sorok spoileresek, csak olvass tovább, ha már láttad a The Acolyte első két részét!

Végül pedig egy harmadik elmélet. Ez már arról szól, hogy lehet a The Acolyte - akárcsak a Sithek a Jediket - megvezeti a nézőket. Többen tippelnek arra, hogy a rejtélyes Sith nem más lesz, mint az a Qimir, akitől Mae a mérget vette a második részben. Hogy miért? Pusztán azért, mert annak ellenére, hogy Qimir egy piti alvilági árusnak tűnik, mégis könnyedén és elegánsan kivédte Mae támadását, amikor az lesből próbálta leteríteni a karaktert. Egy egyszerű bandita tényleg képes lenne erre? Aligha!

Kíváncsian várom a folytatást. engem sem vett le maradéktalanul a lábamról a széria első két része, de érdekesnek és izgalmasnak tartom, végre valami újnak, amire nagyon szüksége van már a Star Warsnak és amire eddig egyetlen széria volt képes, az az Andor, ami szerintem nemes egyszerűséggel a valaha készült legjobb élőszereplős Star Wars produkció.

Kövess Minket!



Gamer szótár