Szegre akaszthatja egerét minden idők egyik legjobb Counter-Strike játékosa

Szegre akaszthatja egerét minden idők egyik legjobb Counter-Strike játékosa

Az 1.6 és CS:GO legenda két éve várja az elit csapatok hívását, mindhiába.

NiKo, s1mple, GeT_RiGhT, NEO, f0rest – csak néhány név az óriások közül, akik a Counter-Strike 25 éve alatt képesek voltak még a királyok között is királyokká válni egyéni teljesítményeiknek, bravúros megoldásaiknak hála. Azonban egy profi karrier sem tarthat örökké. NEO ma már a FaZe edzőjeként ténykedik, GeT_RiGhT néhány éve már visszavonult és streamer lett, most pedig gyanús, hogy régi harcostársa, f0rest is követi őt a nyugdíjas klubba.

Némi tisztázást igényel ez a helyzet, ugyanis most biztosan akadnak olyanok, akik azt gondolják, hogy f0rest visszavonult már 2022-ben. Nos, ez nem teljesen igaz. Mármint tény és való, 2022 májusa óta nem volt rendes csapata, néhány rövid beugrást leszámítva pedig nem is játszott hivatalos meccseket azóta. Azonban f0rest egyszer sem mondta ki, hogy visszavonult, sőt 2022 szeptemberében még azt mondta egy Thorinnak adott interjúban, hogy valószínűleg meglepne mindenkit, ha egy elit csapattól lehetőséget kapna a visszatérésre. A svéd legenda pedig azóta is ezt az álmot dédelgette, csak sajnos a lehetőség sohasem jött.

Ezeket olvastad már?

Nyilván a 36 éves játékos is tisztában van a korával, és hogy emiatt szkeptikusak a top csapatok vele kapcsolatban. Nagyon szeretett volna legalább még egy Majorre kijutni, a legközelebb azonban akkor került ehhez, amikor a PGL Major Koppenhágán a Complexity őt nevezte cserének. De végül így sem léphetett a szerverre, mert a játékosok közül senki sem hullott ki a keretből betegség vagy vízumprobléma miatt. Mivel az elit csapatok láthatóan nem érdeklődtek iránta, teljesen a nulláról kezdeni valamit pedig nem volt vonzó már a számára, f0rest lényegében kiesett a pixisből.

Nemrég egy Dust2.se-nek adott interjúban a svéd legenda már arról beszélt, hogy egyre közelebb van a Counter-Strike-os visszavonulása – ezt remekül illusztrálta, hogy az interjú egy stockholmi Apex Legends versenyen készült vele.

„Nehéznek tűnik. Akkor az volt az ambícióm, hogy egy Majorön játszak még. Úgy tűnik, hogy ez meg fog történni? Valószínűleg nem. Gondolkoznom kell rajta, aztán végleg bezárni az ajtót. De ezt a döntést majd akkor hozom meg, ha eljön az ideje. Igaz, ez már nincs túl messze.” – mondta f0rest a visszavonulásáról

Amikor arról kérdezték őt, hogy miért nem csinál egy olyan projektet, mint JW és flusha EYEBALLERS nevű orgja, a következőképp felelt a felvetésre:

„Szerintem csodálatos az, amit JW, flusha és a többiek csináltak az EYEBALLERSzel. De nem tudom, hogy képes lennék-e újra megtenni ezt az utat. Ilyesmit csináltunk már a Dignitasban is. Nagyon időigényes a nulláról feljutni és olyat alkotni, ami releváns. Nem tudom, hogy van-e energiám még egy esélyt adni ennek. Szóval ez nem olyasmi, amin elgondolkoztam, de szerintem egyébként fantasztikus. Ha más módon tudnék segíteni a következő svéd generáción, azt szívesen kipróbálnám. Ha például megoszthatnám a tapasztalatom egy részét, hogy mit tanultam. Hogy úgy segítsek, ahogyan tudok.”

f0rest tehát még hivatalosan mindig nem akasztotta szegre az egerét, viszont nagyon közel jár hozzá, hogy kimondja ezt, és akkor már biztosan elveszítünk egy legendát. A visszavonulása annyiból nem lenne meglepő, hogy már két éve streameléssel tölti az idejének a nagy részét, versenyszerűen játszani pedig leginkább az Apex Legendsben lehet őt látni. Viszont teljesen más sejteni, hogy nem láthatjuk többé minden idők egyik legjobb Counter-Strike játékosát a szerveren, mint tudni. Szóval biztosan szomorú nap lesz, amikor f0rest bejelenti az egyre inkább elkerülhetetlen visszavonulását.

Kövess Minket!



Gamer szótár