Ilyen lesz a játék, amiben egy majommal és a botjával tesszük helyre a világot

Ilyen lesz a játék, amiben egy majommal és a botjával tesszük helyre a világot

Nyugi, nem soulslike a játék, de azért lesznek izzasztó bossharcok. 

2020-ban tűnt fel az a játék, ami egyrészt grafikájával hívta fel magára a figyelmet, másrészt elképesztően hangulatos világával, ami a kínai mitológián alapszik. Szinte azonnal óriási rajongótábort gyűjtött maga köré a Black Myth: Wukong, ami idén végre megjelenhet. 2020-as bejelentése után a COVID-járvány is hátráltatta a fejlesztést, majd a fejlesztők átálltak az Unreal Engine 5-re, ami még gyönyörűbb látványt eredményezett az előzetesekben, de persze extra munkát is jelentett a csapatnak. Jelenleg 2024. augusztus 20-ra van kiírva a játék, reméljük, hogy ez már az utolsó időpont és nem fog többet csúszni a játék.

Sokan azt hiszik egyébként, hogy a Black Myth: Wukong is egy soulslike játék lesz, de ez nem igaz. Ránézésre tényleg beleillene a soulslike formulába, de a fejlesztők sosem célozták meg ezt az irányt. Persze kemény és élvezetes lesz a harc, fontos szerepet kapnak a bossok, amikből egyes hírek szerint akár 80 is lehet majd a játékban, de mégsem lesz soulslike a program.

A Black Myth: Wukong nem egy open world játék, jól szerkesztett, látványos és tágas pályák várnak ránk, de nem open world. Ettől függetlenül a pályák úgy lesznek kialakítva, hogy többfajta útvonalat is bejárhassunk majd, nem marad ki a felfedezés élménye, sőt, a felfedezés félelme sem, hiszen lesznek olyan bossok, amiket nem tárt elénk a játék, azokra rejtett útvonalakon kell majd rábukkanunk. Izgalmas történettel érkezik majd a játék, ami a híres Journey to the West (magyarul a Nyugati utazás - avagy a majomkirály története) könyvön alapszik. Lesznek mellékküldetések és emlékezetes karakterek is.

Ami a harcot illeti, nehézségi szintet nem választhatunk. Olyan nehéz lesz a játék, amilyennek a fejlesztők megálmodták, leginkább a Star Wars Jedi: Fallen Orderhez lesz hasonlítható. Minden boss egyedi lesz, saját történettel, és míg az alapszintű ellenfelek nem okoznak majd nagy fejfájást, addig a bossok bizony kihívást jelentenek majd. Aki játszott már a játékkal, mind arról beszélnek, hogy elképesztően szép a játék, de mellette remekül is fut, döccenés nélkül fut a Wukong, hibátlanul.

Ez így elképesztően jól hangzik, reméljük, hogy tényleg ilyen lesz a játék és hibátlanul vesz majd rajtot augusztusban.

Kövess Minket!



Gamer szótár