A Silent Hill FIFA-nál szórakoztatóbb dolgot ma tuti nem találsz

A Silent Hill FIFA-nál szórakoztatóbb dolgot ma tuti nem találsz

Miért nem jutott még senkinek sem az eszébe a démonidézős horrorfoci mint műfaj?

Idén találkoztunk már több elborult videójátékos ötlettel is, de ma megtaláltuk a legőrültebbet mindközül. Kezdésnek ott volt ugyebár a Palworld – a fegyveres Pokémonok éppen reneszánszukat élik egy nagy frissítésnek hála. Aztán derült égből villámcsapásként jöttek a shotis időutazó lovagok, akik tankokkal gyalulják le a középkori Anglia várait. Most azonban indie stúdiók helyett egy modder is benevezett a bizarr ötletek versenyébe, méghozzá nem kevesebbel, mint a Silent Hill túlélőhorror franchise és a FIFA futballjátékok szerelemgyermekével, ezzel mintegy a kezdőrúgásból megnyerve magának az egészet.

Celery Emblem egyelőre név nélküli projektje pontosan azt ígéri, amit két ennyire szögesen eltérő játék kombinációjától várnánk, vagyis totális káoszt. Az elsőre focinak tűnő játék – amelynek alapja a FIFA 98 – nagyon gyorsan új fokozatba kapcsol, amikor meglátjuk, hogy a pálya egy sötét, vörösen izzó vonalakkal és kapukkal tarkított hely, a labda pedig egy levágott fej:

Sajnos az alkotó ennél többet nem mutatott még a játékából, de már maga a koncepció is izgalmas, és azért bedobott a kommentek között pár extra ötletet még, amivel még tovább lehetne fokozni ezt. Celery Emblem elmondása szerint lesznek a játékban kések is, hogy ne csak a karakterek cselezési képességein múljanak a gólok. Továbbá démonokat is idézhetünk majd, mert a 11v11 már ódivatú.

Mivel valódi futballisták neveit nem lehet egy ilyen játékhoz felhasználni, mert előbb-utóbb jogi probléma lenne belőle, valószínűleg a jövőben majd híres gyilkosok, emberrablók, bérgyilkosok, bűnözők helyettesíthetik őket a modder szerint. Vagyis például Ted Bundy és Hasfelmetsző Jack kerülhetnek majd a kor nagy labdarúgóinak a helyére. Valljuk be, izgalmas pillanat lenne a családi fifázgatás közepette, ha nagy örömünkben arról beszélnénk, hogy az egyikük adta a gólpasszt a másiknak, miután a védőket leszúrták.

Említettük már, hogy a FIFA x Silent Hill modnak nincs még rendes neve. Celery Emblem a Satan's Football Soccer 98-on gondolkodik, de a kommentelők sokkal jobb ötletekkel álltak elő, íme néhány kedvencünk:

  • Fear-FA (a fear mint félelem szón túl gondolhatunk akár az azonos című játékra is itt)
  • Heads Will Roll (az azonos című dalra utalva)
  • Deathball
  • Referee Evil (a Resident Evilre utalva)
  • Bloodball
  • Horror Soccer
  • Silent Nil (a Silent Hill és „nil” mint a nulla szám angol futballkommentárban használt változatára utalva)
  • Shocker Soccer

Ti melyiket választánatok a fenti címek közül?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár