Már készül a következő Watch Dogs, de nem játék

Már készül a következő Watch Dogs, de nem játék

Ezek szerint még sem halt meg a Watch Dogs franchise?

Ugyan a videójáték-saga valószínűleg végleg lehúzza a rolót, a Watch Dogs univerzumának következő etapja már készül. Igaz, ezúttal nem egy játékot, hanem egy hollywoodi mozifilmet készítenek. A Mathieu Turi rendezésében készülő film forgatása egy Ubisoft által közzétett kép alapján tegnap indult. Bár nem tudni, hogy meddig tart, azért némi izgalomra adhat okot ez a rajongóknak, hiszen így mégsem megy a süllyesztőbe az egyébként érdekes franchise.

A Watch Dogs-film ötlete igen régre nyúlik vissza, de az év elején indult be igazán a projekt, amikor kiderült, hogy Christie LeBlanc írt egy forgatókönyvet hozzá, amit aztán Victoria Bata dolgozott át és véglegesített. Egy hónappal ezelőtt pedig kiderült az is, hogy kik szerepelhetnek majd a filmben. Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) egyik fiatal tehetsége, Tom Blyth kapta meg a Watch Dogs főszerepét. Mellette pedig feltűnik majd Sophie Wilde is, aki a Beszélj hozzám! (Talk to Me) című horrorból lehet ismerős.

Forrás: Ubisoft

Aki esetleg nem ismerné a Watch Dogsot, annak annyit érdemes a franchise-ról tudnia, hogy ebben a világban egy ctOS nevű digitális rendszer vezérli, felügyeli mindenki hétköznapjait, az emögött álló cég, valamint az ebből hasznot húzó korrupt emberek ellen pedig egy csapatnyi hekker (DedSec) harcol, hogy felszabadítsák a társadalmat az elnyomás és igazságtalanság alól.

Az első játékban egy Aiden Pearce nevű karakter bosszúhadjáratát élhettük át, amelyet az unokahúga meggyilkolása indított be. A másodikban már humorosabbra, lazábbra vették a figurát. A cél persze nem változott, de azért a főszereplő Marcus Holloway története adta a játék gerincét, pontosabban az, ahogyan ebbe a világba csöppent. A harmadik, Legion alcímű játékban is a humoros a vonalat vitték tovább, csak itt már nem egy jól megírt, egyedülálló főhőst kaptunk, hanem az utcákon sétáló bármelyik karaktert toborozhattuk a DedSecbe, majd kedvünk szerint váltogathattunk közöttük extra képességekért – ennek megfelelően ez lett a leglaposabb mindközül.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár