Nem a Deadlock az egyetlen játék, amin a Valve dolgozhat

Nem a Deadlock az egyetlen játék, amin a Valve dolgozhat

A Deadlock létezését is megszellőztető adatbányász szerint egy tőlük szokatlan műfajban próbálhatják ki magukat a Valve munkatársai.

Néhány hónapja derült ki, hogy egy teljesen új játékon dolgozik a Valve, ami az Overwatch-tól kezdve a Dotán át a Smite-ig mindenből kölcsönöz valamit. Az egykoron Neon Prime, ma már Deadlock néven ismert játék bejelentése ugyan még várat magára, de néhány tesztelőnek köszönhetően rengeteg dolog kiderült róla, sőt, még a játékmenetéből is láthattunk részleteket kiszivárgott videókon. Most azonban úgy fest, hogy nem a Deadlock az egyetlen játék, ami a Valve tarsolyában lehet.

A Deadlock létezését is megszellőztető Gabe Follower ugyanis azt állítja, hogy egy verekedős játékon is dolgozott a Valve a Deadlock és a CS2 fejlesztésével párhuzamosan. Az adatbányász azonban nem tudja megerősíteni, hogy a projekt még mindig készül vagy már elkaszálták, csak annyit tud, hogy az elmúlt években dolgoztak a bellevue-i cégnél egy ilyen műfajú játékon. Mivel a Valve szeret titkolózni, valószínűleg nem nagyon fogunk hallani erről a rejtélyes verekedős játékról, hacsak nem néz utána jobban Gabe Follower.

Ezeket olvastad már?

Ennek ellenére érdekesen hangzik, hogy a Riot Games 2XKO-jával párhuzamosan a Valve is megpróbált valamit ezen a téren. A verekedős játékok műfaját ugyanis a mai napig a klasszikusok uralják, mint a Street Fighter, a Mortal Kombat, a Tekken vagy a Super Smash Bros, ezek pedig nem éppen az innovációról híresek. A Smash például 2018 óta nem kapott folytatást, igaz, sokan a mai napig a huszonéves Melee-t pörgetik a frissebbek helyett, szóval ez talán kevésbé is hiányzik a közösségnek. De egy Valve-karakterekkel készített, de ahhoz hasonló játék lehet érdekes lenne. Ugyanakkor elképzelhető, hogy pont azért nem hallottunk erről a programról egészen eddig semmit, mert valójában egyáltalán nem az a gyakorlatban.

Kövess Minket!



Gamer szótár