Rengetegen próbálták ki a Once Humant az adatvédelmi aggály ellenére is

Rengetegen próbálták ki a Once Humant az adatvédelmi aggály ellenére is

Sokakat megijesztett az üzenet, miszerint személyi igazolvány és útlevél kell a Once Human játszásához, ennek ellenére remekül nyitott a program Steamen.

Kedden végre megjelent a júniusi Steam Next Fest egyik legnagyobb sztárja, az Once Human. A free-to-play modellben működő, nyílt világú, túlélésről szóló multiplayer játékban a barátainkkal szövetkezve harcolhatunk a különféle szörnyekkel, miközben bázist építünk és erőforrásokért küzdünk. A demóban bemutatott játékmenet alapján a Starry Studio remek munkát végzett, és bár két nappal a megjelenés után vegyes a program értékelése Steamen, a játékosok szabályosan megrohamozták a játékot.

A SteamDB alapján már az első 24 órában 131 894 játékos érdeklődését váltotta ki egy időben a Once Human, ami remek nyitány egy kis stúdió teljesen új játékától még akkor is, ha ingyenesen lehet tolni. Ezek a számok és az ezzel generált figyelem biztosan segít majd további játékosokat bevonzani, tehát a hétvégéhez közeledve várhatóan megdől még ez a szép rekord is. Ha ez így lesz, akkor pedig felmerül majd a kérdés, hogy mivel készül a Starry Studio az érdeklődő tömegek megtartása érdekében.

Ezeket olvastad már?

De ne rohanjunk még ennyire előre, mert van nagyobb baja is a játéknak, mint a tartalmak. Hiszen ha ekkora az érdeklődés, mégis miért vegyesek a reakciók Steamen? Nos, meglepő módon ez nem a játékmenetnek szól, hanem a kiadásért felelős NetEase-nek. Ugyanis a játék adatvédelmi szabályzatában szerepel egy olyan rész, ahol arról írnak, hogy a személyes adatok között például személyi igazolványt és útlevelet is kérnek a játszáshoz. Ezzel a szöveggel pedig minden egyes játékos találkozott, mert a játék az első indításakor kiiírja mint követelményt.

A Starry Studio és a NetEase azonban mindenkit megnyugtat: csak olyan országokban kérnek ilyen jellegű dokumentumokat, ahol azt törvény írja elő. Mivel a kiadó kínai, nyugodtan tippelhetünk egyet, hogy miért került bele a szöveg a játékba, hol van szükség ennyire fontos papírokra a kockuláshoz. Tehát ha valaki Magyarországon akar egy próbát tenni a Once Humannel, nem kell aggódnia, nem fognak sem személyit, sem útlevelet kérni tőle cserében.

Kövess Minket!



Gamer szótár