Tényleg semmi értelme ennek a weboldalnak, mégis felrobbantotta az internetet

Tényleg semmi értelme ennek a weboldalnak, mégis felrobbantotta az internetet

Rengetegen járnak fel azért, hogy négyzeteket pipálgassanak.

Viszonylag gyakran előfordul, hogy olyan játékokat kap fel az internet népe, melyeknek első ránézésre nincsen az égegyadta világon semmi értelme, mikor viszont jobban utánajárunk kiderül, hogy mégis van valamiféle mögöttes tartalma a projektnek. Hasonló a szituáció a banánra kattintgatós játék esetében is, mellyel a cikk írásának a pillanatában is százezrek játszanak – róla ide kattintva olvashatsz bővebben. A napokban mondhatni felrobbantotta az internetet a One Million Checkboxes nevet viselő weboldal, ahol mindössze négyzetek kipipálására van lehetőségünk.

Nolen Royalty – játékfejlesztő – június végén lőtte fel az oldalt, amit egy baráti beszélgetés során ötlöttek ki. Elmondása szerint semmi konkrét célja nem volt vele, csupán egy mókás, ugyanakkor haszontalan weboldalt szeretett volna készíteni. Az oda látogatók 1 millió egymás mellett elhelyezkedő jelölőnégyzettel találkozhatnak, melyeket kedvük szerint pipálgathatnak. Az egésznek az adja a sava-borsát, hogy amit csinálunk, az a többi felhasználónál is módosul, így hatalmas összecsapások alakulnak ki bizonyos területekért.

Eleinte az összes négyzet üres volt, azonban ahogy a felhasználók elkezdték használni az oldalt, egyre több területet töltöttek be a pipák, mostanra pedig hatalmas káosz jellemzi. Pontosan nem tudni, hogy az emberek miért kapták fel ennyire, de az oldal többször is összeomlott a túlterheltség miatt, amit Nolen csak extra szerverkapacitás vásárlásával tudott orvosolni. Persze akadnak olyanok is, akik már botokat fejlesztettek annak érdekében, hogy minden négyzetet kipipáljanak, azonban a fejlesztő ezt is igyekszik felszámolni. Egyszer mindenkinek érdemes ellátogatnia a One Million Checkboxes weboldalára, hiszen ilyennel nem mindennap találkozhatunk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.