Egy időre eltűnt a Star Wars The Acolyte pocsék pontszáma a Rotten Tomatoes-on

Egy időre eltűnt a Star Wars The Acolyte pocsék pontszáma a Rotten Tomatoes-on

Nem valószínű, hogy ez a véletlen műve volt.

Egyelőre nem nyűgözte le a rajongókat a Star Wars legújabb élőszereplős sorozata, a The Acolyte. Úgy tűnik, hogy hiába igyekszik változtatni a Disney, nem tudnak visszatérni a helyes útra, és a nézők bizony ezen a téren kegyetlenek, hiszen nem kertelnek, elmondják a véleményüket a filmekről és a sorozatokról. Ennek ellenére a stúdió mégsem hajlandó más irányba menni, és talán ennek köszönhető az a rengeteg negatív visszajelzés.

Ez azonban egy érdekes szituációt is szült a Rotten Tomatoes oldalán, ahol a kritikus értékelései alapján jelenleg 81%-on áll a széria, viszont a felhasználók által leadott voksokat egy időre eltüntették az oldalról. Most is egyeseknél csak úgy jön elő, ha külön rákattintanak a menüpontra. Egyébként érdemes kihangsúlyozni, hogy a cikk írásának pillanatában 14%-on áll a sorozat, ami elképesztően alacsony. Még a 2008-as Star Wars: The Clone Wars is 19%-ot kapott.

Az első évad tehát még az elfogadható szintet sem üti meg sok rajongó szerint, és az sem derült ki, hogy vajon a The Acolyte főoldalán miért nem volt érhető el a közönségpontszám. Elképzelhető, hogy annyira alacsony ez a mutató, hogy inkább el akarták rejteni, ezzel is befolyásolva a nézőket. Vannak ugyanis olyanok, akik ez alapján ítélkeznek, és ha meglátnak egy ilyen számot, akkor eszük ágában sem lesz megnézni a szériát.

Nem tűnik egyedinek az eset, ugyanis 2019-ben erős kritikát kapott az oldal, miszerint több, mint 50 000 nézői véleményt töröltek egy másik Disney film esetében –a Marvel Kapitányról van szó bizony. A vállalat a The Hollywood Reporter-nek az alábbi nyilatkozatot adta:

„A múlt héten végrehajtottunk néhány módosítást a filmek megjelenése előtti funkcióban, és ezek közé tartozik, hogy a felhasználók nem hagyhatnak kommentet vagy értékelést a bemutatók előtt. Azonban továbbra is szeretnénk felkérni a felhasználókat, hogy szavazzanak, ha 'látni akarnak' egy filmet a bemutató előtt, és ez a szavazatszám megjelenik az oldalon.

A frissítést követően viszont a mozikba került filmek esetében hibát észleltünk a megjelenés utáni funkciónál. A felhasználói értékelések mennyisége (amely közvetlenül a közönségpontszám alatt jelenik meg, és csak azoknak a felhasználókat tartalmazza, akik a film megjelenése után hagytak értékelést vagy kommentet) mind a megjelenés előtti, mind a megjelenés utáni rajongói szavazást tartalmazta.”

Ezeket olvastad már?

Ennek a magyarázatnak nem volt sok értelme, és ellentmondott a Rotten Tomatoes közleményének, hogy hogyan is frissítik a weboldalukat. Egy blogbejegyzésben akkoriban kifejtették:

„E héttől kezdve a Rotten Tomatoes elindítja a több fázisból álló frissítések első fázisát, amelyek felfrissítik és korszerűsítik a közönségértékelési rendszerünket. Mindezt azért tesszük, hogy pontosabban és hitelesebben képviseljük a rajongók hangját, miközben megvédjük adatainkat és nyilvános fórumainkat a nem kívánatos szereplőkkel szemben.”

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor korábban olyan vádakkal is illették oldalt, miszerint egyesek pénzt kapnak azért, hogy felturbózzák egyes produkciók pontszámát.

Kövess Minket!



Gamer szótár