HooXi szerint hatalmas hibát követett el a G2 Snax leigazolásával

HooXi szerint hatalmas hibát követett el a G2 Snax leigazolásával

Csoda történt, hogy végre egyetértenek a szakértők és a dán irányító, vagy tényleg ennyire rosszul fest a HooXi–Snax csere?

A Counter-Strike 2 nyári szünete hamarosan véget ér, az ezzel párhuzamosan lefolyt átigazolási szezon legfontosabb mozgolódásain viszont már bőven túl vagyunk. A többség arra volt kíváncsi most, hogy mihez kezd a G2 és a Liquid, ám valószínűleg senkit sem fogunk megbántani azzal, ha kimondjuk, csalódáskeltő megoldásokat választott mindkét szervezet.

Az amerikaiak cadiaN és skullz helyére behozták JKS-t és ultimate-et, úgy hogy előbbi alig játszott hivatalos meccset CS2-ben, utóbbi pedig még tier 2-es játékosnak is nehezen nevezhető a tapasztalata alapján. Az már csak hab a tortán, hogy életében először Twistzz irányítóként fog játszani, ami várhatóan ártani fog az egyéni játékának. Szóval a nagy kérdés, hogy végül lesz-e elég tűzerejük így vagy sem?

A G2 viszont még őket is alulmúlta, amikor a sokat kritizált HooXi helyére sikerült egy még rosszabb irányítót szerezniük Snax személyében. Mert nem elég, hogy a lengyel a GamerLegionben került ebbe a szerepbe először és ott sem váltotta meg a világot, de vele együtt már annyi agresszív játékos van a G2-ban, hogy biztosan malbsMd játékának a rovására megy majd az egész, lévén ő a legkisebb név a keretben. És ha nem találják meg az egyensúlyt, akkor valószínűleg még a tavaszi G2-nál is rosszabb lesz az őszi.

HooXi korábban egy HLTV-nek adott interjúban mesélt már a távozásáról és a csapat problémáiról – ezt mi is szemléztük. A hétvégén viszont egy dán nyelvű podcastben is megszólalt a menesztett játékos, és egy-két új információt is elárult a történtekkel kapcsolatban. Valamint most először az utódjáról is véleményt nyilvánított, ami már csak azért is érdekes, mert a szakértői konszenzus alapján Snaxnál bőven jobb választás lett volna megtartani HooXit minden korábbi kritika ellenére is.

A podcast legfőbb pontjait egy plasticlove nevű Reddit-felhasználó foglalta össze:

  • Már a BLAST Premier londoni döntője előtt közölte vele a G2, hogy valószínűleg lecserélik – ezt tudtuk eddig is.
  • Nem bánja, hogy nem volt ott Dallasban – ebben sincs újdonság. Ami már egy fokkal erősebb kijelentés HooXi részéről a korábbihoz képest, hogy szerinte ha egyetlen verseny eldöntheti a helyét a csapatban, akkor nincs jövője egyébként sem. Hozzátette még, hogy a torna alatt sokat segítette a csapatot, mert lényegében edzőként dolgozott ekkor: a stratégiákban, az anti-stratokban, a jegyzetelésben és a játékosok egyéni felkészítésében is oroszlánrészt vállalt.
  • HooXi szerint hiba volt kispadra tenni JKS-t. Bár ez külső szemmel is nyilvánvaló ma már, a dán hozzátett egy eddig ismeretlen részletet, miszerint a döntés oka NiKo potenciális távozása volt. A G2 biztos volt benne, hogy a boszniai játékos eligazol a Falconsba, ezért úgy gondolták, hogy két cserével tudnák igazán pótolni őt – ennek lett JKS az áldozata. HooXi szerint elsiették a dolgot, mert végül NiKo maradt, JKS-t viszont már nem hozhatták vissza, így Nexa volt végül az egyetlen opciójuk. Tett egy utalást még arra, hogy más oka is volt annak, hogy ebben a helyzetben JKS húzta a rövidebbet, de nem akart belemenni, mert nem akarta magára haragítani a játékos népes rajongótáborát.
  • Nexa mostani kirúgása helyes döntés volt, mert nem volt elég erős egyénileg, nem közelítette meg JKS szintjét. Korábban a játékos elárulta, hogy ez egyébként még az ő megkérdezésével történt, egyetértett vele akkor is.
  • Snax leigazolása viszont hatalmas hiba a G2 előző IGL-je szerint. De ennél jobban nem akart belemenni a témába, mert úgy érzi, nem is lehet mi többet mondani.
  • Ha lenne egy játékos, akivel szívesen játszana újra a G2-ból, az NiKo lenne, mert annyira keményen dolgozik, jó a kommunikációja és felelősségteljes csapattárs.
  • HooXi több csapatépítő alkalmat szeretett volna. Erre már tett utalást a korábbi interjúban is, de most részletesebben belement. Így kiderült, hogy nem igazán voltak olyan alkalmak, amikor minden csapattag együtt töltötte volna az idejét, és bár jó volt a kémiájuk, a nehezebb időkben jól jött volna az erősebb csapatszellem.
  • A G2-ba igazolása előtt volt még két másik szervezet, ami érdeklődött az akkor a Copenhagen Flames kispadján ücsörgő irányító iránt: a GamerLegion (ahová állítólag most Snax helyére mehetett volna egy csere részeként megint, de nem tette – a szerk.), valamint az EG, akik több pénzt ajánlottak a berlinieknél. Kompetitív nézőpontból nyilvánvalóan a G2 volt a legjobb választás, szóval nincs itt igazán meglepetés.
  • A csatlakozásával és a G2-ban töltött idejével kapcsolatban elmondta, hogy annak idején Carlos (Ocelote) arra kérte, hogy jobb állapotban hagyja el a G2-t, mint amilyenben a csapat az érkezésekor volt. Szerinte ezt sikerült elérnie, de az eredményeket így is csak 6/10-re értékeli.
  • A Sanghaj Major előtt valószínűleg nem fog másik csapatba igazolni. Ehhez köze van annak is, hogy nagyon későn dőlt el a sorsa, az átigazolási időszak alatt nem maradt ideje új otthont találni. Emiatt kifejezetten mérges volt plasticlove értelmezése szerint.
  • Végül egy extra érdekesség: valahogyan feljött az is, hogy HooXi barátai az ő Instagram-fiókjának mutogatásával csajoznak, viszont neki még nem volt ezzel szerencséje.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár