HooXi kitálalt – Ezt gondolja kirúgásáról a G2 egykori irányítója

HooXi kitálalt – Ezt gondolja kirúgásáról a G2 egykori irányítója

A kirúgásának körülményeiről, a múltbéli hibákról és a jövőjéről is nyíltan beszélt a G2 egykori irányítója, HooXi.

A múlt héten jelentette be a G2, hogy megválik egykori irányítójától, HooXitól, akivel két év alatt három trófeát nyert a méltán híres CS2 csapat. Az egyelőre kispadon tengődő dán IGL jövője már biztosan a G2-n kívül lesz, ha lesz: a szervezet ugyanis aktívan keresi a lehetőséget, hogy túladjon rajta, ő maga pedig játszani szeretne. A távozását követően a berlini szervezet Snaxet igazolta le a helyére. Bár ez egy igen furcsa lépés, annyiból talán érthető, hogy így edzőjükkel, TaZzal kiegészülve egy lengyel duó vezetheti majd a csapatot. Rengeteg azonban még a kérdőjel ennek a váltásnak a hasznossága körül.

Ami körül viszont nem nagyon vannak már kérdések, az HooXi lecserélése. A játékos ugyanis nemrég egy HLTV-nek adott interjúban beszélt erről, mindez pedig különösen érdekes annak fényében, hogy korábban a csapat egykori edzője, Swani arról mesélt egy másik interjúban, hogy ha nincs tavaly a kölni győzelmük, akkor megváltak volna már egy évvel ezelőtt a dán irányítótól. Vagyis a látványos problémákon túl vélhetően az sem segítette a mostani átigazolási szezon során HooXi helyzetét, hogy a már egyébként is megingott bizalom mellett egyetlen döntőt sem játszottak vele CS2-ben. Pontosabban, hogy amikor versenyt nyertek idén, akkor a dán játékos nem tartott a csapattal.

Gondolatai a kispadra ültetéskor

„Akkor rögtön csalódottságot éreztem. Londonban mondták el, hogy más lehetőségek után néznek, de még semmi sem volt kőbe vésve, szóval valamelyest reménykedtem benne, hogy maradhatok, főleg, mert eléggé elnyúlt a döntéshozatal.”

„Abból ítélve, amit nekem elmondtak, volt rá esély, hogy megtarthatom a helyemet. Nexával kapcsolatban még megkérdezték a véleményem. De ezt leszámítva nem [konzultáltak velem a csapat felépítéséről, a következő szezonról].”

A G2 dallasi győzelméről

„Egy dologra gondoltam közben, hogy segítsek a srácoknak a lehető legjobb eredményt elérni. A verseny előtt és alatt is ugyanolyan keményen dolgoztam, mint általában. Van, aki azt mondaná, hogy a saját síromat ástam, de ha egy csapatban vagyok, pláne, ha ennyi ideig, akkor a családommá válnak, nem helyezem magamat eléjük.”

A G2-ban töltött idejéről

„A G2-s idő sok szempontból egy hullámvasút volt. Nem bánok igazán semmit sem, mert mindent beleadtam két éven át, megtettem, amit a legjobbnak gondoltam az adott pillanatban. Visszanézve azt kívánom, hogy bárcsak sok területen jobb lettem volna, de ezt nem megbánásból mondom. Az ár a vereségek és végül a helyem lett, de tapasztalatot nyertem vele, tanultam belőle.”

Az őt ért kritikákról

„Úgy gondolom, hogy olykor igazságos volt velem szemben a kritika, de szerintem néha már trenddé vált utálni engem. Szerintem a CS2-ben egyénileg hasonló voltam a többi IGL-hez, figyelembevéve a szerepeket, játékstílust, nem gondolom, hogy a szintem hatalmas probléma volt a csapatban. Sőt, az EPL-ig még javultam is, de aztán nyilván nehéz volt ezt megmutatni. A World Final győzelem, a BLAST csoportkör elsőség és az IEM Katowice bajnoki cím után rájöttem, hogy ezek után sem ismernek el engem, az általános vélekedés pedig az, hogy bármelyik irányítóval elérte volna ezeket a csapat. Utána már nem vettem túl komolyan a külső véleményeket.”

A játékosok, kiváltképp NiKo szerepéről a kirúgásában

„Remélem mindenki tudja, hogy ez a NiKo a CEO dolog a legnagyobb mém a világon. Elmondhatja a véleményét, természetéből adódóan nem olyasvalaki, aki hátradől és semmit sem mond. De hatalmas különbség van aközött, hogy kimondhatod, amit gondolsz, és aközött, hogy ezek valósággá válnak. [...] Beszéltem vele (és mindenki mással is a csapatból egyenként) miután megkaptam a híreket Londonban. Kaptam némi visszajelzést, de sosem hallottam olyat, ami miatt kispadra kéne ültetni.”

Stewie2K azon kommentárjáról, hogy nem jó a csapat hangulata, TaZt nem tisztelik

„Már a csatlakozásom napja óta probléma az, hogy a csapat nem beszél nyíltan. Igyekeztem összehozni néhány csapatbeszélgetést, bátorítani mindenkit, hogy beszéljen szabadon, de ez sosem volt magas prioritású sajnos. Végül szerintem ennek is nagy szerepe volt abban, hogy a kispadra kerültem. Ami Wiktort [TaZt] illeti, szerintem mindenki tiszteli őt. Nagyszerű személy, a játékoskarrierje alapján pedig egy élő legenda. Azonban edzőként még zöldfülű. Eleinte nagyon pozitív meglepetés volt, de aztán egy ponton a prioritásai megváltoztak a csapaton belül, és aztán sosem kerültünk sínre.”

A jövőjéről

„Nagyon nehéz lesz csapatot találni rögtön, mivel a G2 döntése ennyire későn jött. Próbálok úgy tekinteni rá, mint egy lehetőségre, hogy mind a játékon belül, mind azon kívül dolgozzam magamon, egyébként is nehéz jó egyensúlyt találni az életben irányítóként, legalábbis úgy, ahogyan eddig csináltam a dolgaimat.”

„A legfőbb prioritásom az, hogy nyerjek és jó legyek CS-ben. Nem mondhatom, hogy válogathatok majd, de korábban is kerültem már kispadra, és akkor az egy lépés volt hátra, öt előre.”

Borítókép: HLTV/MAKKU

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár