Ki az a m0NESY? A MOUZ a legjobb csapat? Stewie2k ha akarná sem tudná megválaszolni ezeket

Ki az a m0NESY? A MOUZ a legjobb csapat? Stewie2k ha akarná sem tudná megválaszolni ezeket

Stewie2k szeretne visszatérni a csúcsra, miután Dallasban bajnoki címet szerzett a G2-val beugróként. De előtte lehet érdemes lenne felütnie a Liquipediát, mert nem sok fogalma van a mai játékosokról, csapatokról egy interjú alapján.

Nagy meglepetést okozott a G2 az IEM Dallason. Amikor elindult az amerikai torna, még szinte biztosak voltunk benne, hogy a MOUZ és a FaZe versenyeznek majd a végső győzelemért. Ehhez képest torzsiék belesétáltak az egérfogóba és a csoportkörben kiestek, karriganék pedig nem tudták legyőzni az elmúlt hét csodáját, a GStew-t, akarom mondani, a G2-t. A testvére esküvője miatt otthonmaradó HooXi helyét Stewie2k vette át Dallasban, és eközben NiKo lett az ideiglenes IGL. Ez az ideiglenes felállás pedig egy bajnoki címet ért az ötösnek, amire valljuk be, valószínűleg még ők sem számítottak.

De pontosan mennyire is volt felkészülve erre a nagy visszatérésre az egyetlen észak-amerikai Major győztes csapat, a 2018-as Cloud9 veteránja? Nos, egy Mauisnake-nek adott interjú alapján nem igazán. És most nem csak arról van szó, hogy mennyi időt töltött Counter-Strike-kal az Evil Geniusesből történő, 2022-es kikerülése óta. Hanem arról is, hogy igazából meccseket sem nézett, szóval a metától kezdve a top játékosokig semmiről sem volt fogalma Dallas előtt. Azonban láthatóan nem zavarta őt ez a róla alkotott, nem túl jó kép, mert teljes nyugalommal számolt be Maui streamjén arról, hogy kiről és mit nem tudott.

Ezeket olvastad már?

A G2-ban egy héten át vele játszó m0NESY-ről például azt mondta, hogy nem tudta, hogy a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb játékosa. Mindezt annak ellenére, hogy 2022-ben Stewie2K még aktív volt, amikor az orosz AWP-s a tier 1-be került, és azért már akkor sem volt gyenge a srác.

„Hallottam már m0NESY nevét. Hallottam ezt-azt róla. Tudtam, hogy egy AWP-s a NAVI akadémiájából, tudtam, hogy nagyon jó abban, amit csinál, de nem tudtam, hogy ilyen szinten beszélnek róla.”

Ami viszont még viccesebb volt, amikor donkról, a CS2-es mezőny egy másik nagy sztárjáról beszélt:

„Amikor visszatértem és hallottam, hogy az emberek róla beszélnek, mielőtt Katowicében játszott volna, fogalmam sem volt, hogy ki az a donk. Azt hittem, hogy csak egy új streamer.”

Egyébként a PGL Major Koppenhágát megnyerő NAVI játékosát, w0nderfult sem tudta hová tenni:

„A liftnél belefutottam w0nderfulba. Rámköszönt, de fogalmam sem volt, hogy kicsoda. Tudom, hogy ez tiszteletlenül hangzik, de magamra fókuszáltam. Csak a G2 és én léteztem, ennyiről van szó.”

Torzsiék pedig hiába érkeztek Dallasba az esemény favoritjaiként, róluk sem tudott sokkal többet Stewie2K:

„A verseny előtt nem tudtam, hogy a MOUZ a világ legjobb csapata vagy azt, hogy mi a neve ezeknek a játékosoknak.”

Szerencsére nem csak arról beszélt az amerikai játékos, amit nem tud, hanem arról is, amit Dallasban a G2-ban tapasztalt. Az azóta egy játékost már cserélő európai ötös kapcsán elmondta, hogy a csapaton belül uralkodó hangulat „a hadseregre” emlékeztette őt, mert szerinte senki sem merte elmondani, hogy mit is gondol igazából, csak dolgoztak, mintha „9-től 5-ig” szólna a munkaidejük. Állítása szerint ő igyekezett javítani a hangulaton, de ez nem vált be. Ehhez viszont hozzátennénk, hogy valószínűleg nem vették jó néven az emberek, hogy jön egy beugró és máris a saját képére akarja formálni a csapat dinamikáját, miközben van egy megszokott rendszerük – ezt érdemes észben tartani a következő sorok olvasása közben.

„Nagyon egyszerű köröket hívott. Sokat mozogtunk együtt, sokkal MM-esebb volt, kevésbé a stratégiai oldaláról fogta meg. Nem tudtam, hogy a természetes stílusunk kiegészíti-e egymást. Az elején igyekeztem tippeket adni, hogy szerintem mi lenne jobb. Játékosként ez természetes nekem. Igyekeztem nem beleszólni olyasmibe, amibe nem szabadna. Igyekeztem felmérni a hangulatot, hogy mit szeretne NiKo csinálni. Az elején nagyon nehéz volt. Nyitott volt arra, hogy meghallgasson, de ugyanakkor el is utasította [amit mondtam].

Rájöttem, hogy csak katonaként van szüksége rám: hogy ott legyek, csináljam, amit mond, és ne adjak hozzá semmi extrát. Nagyon kényelmetlen volt ez nekem, de tartottam magam hozzá, mert nem akartam beugróként elszúrni mindent nekik. [...] Végül ahogyan egyre tovább és tovább jutottunk a versenyen, úgy alakult ki a bizalom köztünk. Amikor felszabadult egy kicsit, akkor egyre inkább bízott mindenkiben.”

A teljes beszélgetés angol nyelven alább tekinthető meg:

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár