Elárulta az EA Sports FC csapata, hogy mit gondolnak az új FIFA-ról

Elárulta az EA Sports FC csapata, hogy mit gondolnak az új FIFA-ról

Idén új vetélytársat kaphat az EA a focis játékok piacán, de vajon mennyire aggasztja ez az EA FC 25 fejlesztőit?

Tegnap végre leleplezte az Electronic Arts az EA Sports FC 25-öt, a focis játékuk következő epizódját. A szeptember végén érkező program borítójára ezúttal a Real Madrid sztárja, Jude Bellingham került, de az Ultimate Editionben feltűnik még mellette Zidane, Beckham, Buffon és Aitana Bonmatí is. Bár egetrengető újdonságokat ezúttal sem kapunk, várhatóan milliók veszik meg idén is az egykoron FIFA néven ismertté vált címet.

És ha már FIFA, a néhány éve az EA-vel minden kapcsolatot megszakító nemzetközi szövetség is készül valamivel idén. Bár hivatalosan még nem erősítette meg a kiadó, állítólag az NBA, a PGA és a WWE játékokról híres 2K fejlesztheti majd a FIFA 25-öt. Ha pedig tényleg ez lesz a neve a játéknak, kíváncsian várjuk, hány embert sikerül összezavarni vele. A 2K valószínűleg ezt nem bánná, de vajon van oka az EA Sports FC fejlesztőinek az aggodalomra?

Ezeket olvastad már?

Egy Eurogamernek adott interjúban a játék producere, Sam Rivera, úgy nyilatkozott a múlt héten egy zárt ajtós eseményen, hogy abból az jött le, hogy az EA nem fél egy kicsit sem:

„Örömmel fogadjuk a versenyt, szerintem ez egy jó dolog. Jó mindenkinek. Látni akarjuk, hogy mire képesek más focis játékok. Annyit viszont elárulhatok, hogy egy szórakoztató, mély futballjátékot készíteni évekbe telik. Mi például konkrétan minden évben több ezer apró változtatást eszközölünk csak a közösség visszajelzései alapján. Rengeteg különböző dolgot kipróbálunk, és mostanra tudjuk, hogy hogyan oldhatjuk meg ezeket.

Ha összehasonlítod a[z EA Sports FC] 24-et és a [FIFA] 14-et – ez tíz év különbség –, akkor rengeteg fejlesztés, rengeteg dolog azonnal látható. A bugok, a problémák mennyisége [észrevehető], a játék [most már] sokkal kiforrottabb. Tíz évbe tellett idáig eljutni. Szóval időigényes, iterálni kell, tudni, hogy mit akar a közösség. Ezek maguktól nem történnek meg. Hallanni kell ezeket tőlük. Nem építik meg magukat. Érdekes folyamat ez minden évben.”

A FUT-ért felelős producer, Karthik Venkateshan is nyilatkozott a potenciális riválisról a lapnak:

„Fejlesztői szempontból izgatottak vagyunk, mert mi is foci rajongók vagyunk. Izgatottak vagyunk, ha valami megjelenik, mert más játékokat is tolunk, más megközelítéseket is látunk. Ó, ők így közelítették meg, [és ilyenkor feltesszük a kérdést], mit gondolunk erről? Továbbá, nem is tudom, ez egészséges? A bennem rejlő amerikai azt gondolja, hogy a versengés egészséges? Inkább energiával tölt fel, mintsem hogy aggasztana? Nem, nem [aggaszt] igazán.”

Ti adnátok egy esélyt az új FIFA-nak vagy inkább maradtok a jól bevált EA-s játéknál?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.