Ez történik, ha halat teszel egy atomreaktorba

Ez történik, ha halat teszel egy atomreaktorba

Spoiler: semmi jó.

A Minecraft azért is olyan nagyszerű játék, és azért játszanak vele a mai napig tömegek, mivel a sandbox mivoltának köszönhetően megannyi összetett és különleges alkotást készíthetünk benne – akadt aki Redstone PC-t épített, hogy Minecraftozhasson a Minecrafton belül, míg mások egy szövegszerkesztőt hoztak létre, csupán a játékban megtalálható alapanyagokból. Nemrégiben az egyik szerver játékosai bejelentették, hogy sikeresen megépült az atomreaktoruk, azonban az nemsokkal ezután fel is robbant.

Minden nagyszerűen ment, a Mekanism módnak hála – az teszi lehetővé a fúziós eszközöket –, sőt, még a tragédia előtt nem sokkal biztonságossá is nyilvánították a létesítményt. Amivel azonban senki sem számolt, hogy az egyik felhasználó – rohrxd – különösebb ok nélkül bedobott egy halat a szerkezetbe, ami összekutyulta a dolgokat. A reaktor túlhevül, és rövidesen felrobbant.

„Kisebb radiológiai incidens történt a Minecraft szerveren" – áll az egyik játékos X-bejegyzésében, melyhez egy izgalmas térképet is csatolt.

Ahogy az ábra is jól mutatja, a radioaktív szennyeződés belekerült a csapadékba is, ami komoly ökológiai hatással van a reaktort környékező területekre. Szerencsére azonban úgy tűnik, hogy ez a baleset nem teszi tönkre örökre a szervert, "csupán" jó pár órán keresztül szennyezi a környezetet, és sebesíti meg az odatévedt játékosokat. Érthető okokból a felhasználók inkább a megújuló energiaforrások felé fordultak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár