Emlékeztek még a Xiaomi hihetetlen autójára? Lesz belőle gyorsabb is

Emlékeztek még a Xiaomi hihetetlen autójára? Lesz belőle gyorsabb is

Ultrának hívják és spoiler van rajta – ha ez nem garancia a sebességre, akkor semmi sem.

Először tavaly novemberben mutatta be a saját fejlesztésű, teljesen elektromos gépjárművét a Xiaomi, a cég, amelyet főleg az okostelefonjairól ismer a világ. A kínaiak 2021-ben fektetettek be közel másfél milliárd dollárt a Xiaomi Automobile nevű leányvállalatukba. A jövőben pedig további 10 milliárdot fognak áldozni erre a projektre, vagyis egyértelmű, hogy nem mennek sehová. Mindezt azután árulták el, hogy a sajtó előtt is lerántották a leplet az SU7-ről.

Amire viszont senki sem számított, hogy az eredetileg bejelentett alap, Pro és Max kiadások után a Xiaomi előrukkol az SU7 Ultrával is, ami már inkább versenyautó, mintsem a hétköznapi embernek szánt munkábajárós, hétvégén szórakoztató kivitel lesz. Bár az árról és a gyártás pontos kezdetéről semmilyen információnk nincs, annyi biztos, hogy a számok és a rajzok lehengerlőek. Aztán hogy ennél több valaha lesz-e ebből, remek kérdés. Az autóiparnak ugyanis szokása, hogy bemondanak ilyen projekteket, és végül csendben elkaszálják őket. Azonban a Xiaomi váltig állítja, hogy ők ezzel még idén beveszik a Nürburgringet, 2025-ben pedig jön a sorozatgyártott változat is, hogy kenterbe verje a Porsche Taycant a Nordschleifén.

Ezeket olvastad már?

Az SU7 Ultra több ponton is előrelépés a korábbi változatokhoz képest, hiszen ez 210-265 km/h-s végsebesség helyett már 350-nél is többet ígér. Ehhez a tervek szerint 1 548 lóerő, valamint 1,97 másodperces 0-100 km/h gyorsulás társulhat. Mivel elektromos autóról beszélünk, nem mehetünk el az akkumulátor mellett sem. Igazából ez volt az a pont, ami miatt a szakma körberöhögte az SU7-et tavaly. Mert már akkor is igen lehetetlen számokkal állt elő a gyártó a kapacitás és hatótávolság elméleti maximuma terén, most pedig sikerült az akkori adatokat is túlszárnyalni. Az 1,9 tonnát nyomó SU7 Ultra bizonyára az akksi miatt ilyen combos, mert egyébként amit lehetett, azt szénszálból csináltak benne. De a kimagasló teljesítménye miatt még ez is kevés lehet, szóval kitalálták, hogy mi lenne, ha 12 perc alatt lehetne feltölteni. Erre befizetünk, de ha megcsinálják, le a kalappal előttük.

Kattints a képre a galériáért!

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN