Milyen hatással lesz a videójáték-iparban kezdődő sztrájk a GTA 6-ra?

Milyen hatással lesz a videójáték-iparban kezdődő sztrájk a GTA 6-ra?

Rögtön elterjedt a hír, miszerint késhet a várva várt játék.

Valószínűleg mindenki emlékszik rá, hogy tavaly mekkora fennforgást okozott a SAG-AFTRA – amerikai szakszervezet – hollywoodi sztrájkja, mely során többek között az AI különböző felhasználási módjai ellen tiltakoztak a színészek, és ezzel végül sikeresen vívtak ki maguknak új egyezségeket a stúdiókkal. Várható volt, hogy ez a hullám idővel eléri a videójáték-ipart is, ugyanis itt is egyre jelentősebb problémát jelent a színészek és szinkronszínészek számára a mesterséges intelligencia. A SAG-AFTRA alá tartozó színészek nemrég be is jelentették, hogy július 26 éjféltől minden olyan munkát szüneteltetnek, melyet az IMA szerződés alatt csináltak – erről és a sztrájk további részleteiről ide kattintva olvashatsz bővebben. Most már minden gamert ugyanaz a kérdés foglalkoztatja, mégpedig, hogy ez mennyire fogja befolyásolni a közeljövőben megjelenő játékokat, köztük a GTA 6-ot?

A sztrájk bejelentését követően futótűzként terjedni kezdtek a különböző hírek, melyek szerint a Grand Theft Auto következő része is érintett az ügyben, és ez az esemény a játék csúszásához vezethet. Gondolhatjátok, hogy a rajongók miként fogadták a hírt, miszerint a valaha volt legjobban várt játék minden bizonnyal csúszni fog... szerencsére kiderült, hogy felesleges volt a hisztéria keltés, hiszen „a sztrájk nem érinti azokat a játékokat, amelyek gyártása a múlt év vége előtt kezdődött". Azt pedig mind jól tudjuk, hogy a GTA 6-on már nagyon régóta dolgozik a Rockstar Games.

Ettől függetlenül rengeteg nagyon friss, vagy akár még be sem jelentett játékot érinthet kellemetlenül a szituáció, hamarosan biztosan többet fogunk tudni arról, hogy pontosan mely címekről van szó. Az viszont kétségtelen, hogy fontos a helyzet minél hamarabbi orvoslása, hiszen így is nehéz időszakon van túl a videójáték-ipar, amit nem lenne jó tovább tetézni akár több hónapnyi kimaradással.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN