Hiába a hype, lehet, hogy óriási csalódás lesz a GTA 6?

Hiába a hype, lehet, hogy óriási csalódás lesz a GTA 6?

Amikor mindenki a legjobbra számít, na olyankor lehet a legnagyobbat csalódni.

Kevés olyan gamer van, akire ne gyakorolt volna komoly benyomást a Grand Theft Auto franchise valamelyik része. Ez a szuper videójáték-sorozat már évtizedek óta velünk van, és jobbnál jobb részekkel ajándékozott meg bennünket. A Rockstar Games rengeteg energiát fektet abban, hogy folyamatosan újabb szinteket ugorjon meg, és a GTA 5-tel sikerült is történelmi sikereket elérni – mostanra több, mint 185 millió példányban kelt el a 2013-as játék. Nem csoda tehát, hogy soha nem látott érdeklődés övezi a 2025. őszén érkező 6. részt. Mindenki hatalmas reményeket fűz hozzá, azonban néhányan arra intik a rajongókat, hogy lehetőleg ne szakadjanak el a valóságtól.

Habár még jóval több, mint egy év van a GTA 6 megjelenéséig, sokan már most a történelem legfontosabb és legjobb játékaként hivatkoznak rá, így hatalmas nyomás nehezedik a Rockstar Gamesre. A kérdés, hogy valóban képes lesz-e baváltani a hozzáfűzött hatalmas reményeket? Obbe Vermeij – a franchise veterán fejlesztője – is megszólalt az ügyben, és szerinte a túlzott várakozásnak csalódás lehet a vége.

„Nem hiszem, hogy vadul különbözik majd a GTA 5-től, azt hiszem, az emberek talán egy kicsit csalódottak lehetnek az első napon. De ettől függetlenül továbbra is ez lesz a legjobb játék." – mondta Vermeij egy interjú során.

Sokak fejében már most úgy él a GTA 6, mint egy, az eddig ismert játékokra hatalmas köröket verő projekt. Ezt csupán a kiszivárgott információkból és az előzetesből lehetett levonni, azonban még egy gameplayt sem láttunk a játékból. Vermeij szerint inkább egy olyan végeredményre kell számítani, ami a GTA 5 továbbfejlesztett verziójának felelne meg. Ahogy ő is elmondta, ettől függetlenül még ez lehet a legjobb játék, azonban nem érdemes túl magas elvárásokat támasztani az irányába, nehogy lesújtó legyen a debütálást követő pár nap. Lassan ideje lenne, hogy a Rockstar közzétegyen valamiféle gameplayt is, hogy jobban beleláthassunk mire is kell számítanunk valójában.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN